enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4088
EURO
34,8498
ALTIN
2.448,61
BIST
9.880,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Başarılı Mimar Samet Vuruşan Avrupa’nın En Gözde Mimarları Arasında Yerini Aldı

Başarılı Mimar Samet Vuruşan Avrupa’nın En Gözde Mimarları Arasında Yerini Aldı
30 Nisan 2023 23:12
A+
A-

Başarılı Mimar Samet Vuruşan Avrupa’nın en gözde Mimarları arasında yerini aldı.

Başarılı Mimar Samet Vuruşan 2017 yılından bu yana kendi şirketini kurarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok kentinde kendine has çizgisiyle önemli başarılara imza attı. Sıra dışı çizimlerini sanat ile buluşturan Vuruşan Avrupa’da yaptığı başarılı işlerle bir süredir en çok konuşulan ve tercih edilen Türk Mimar unvanına sahip. Geçtiğimiz yıllarda minimaliz çizgilerin trend olduğunu ve bu minimaliz akımın yerini modern ve retro çizgilerin bütünleştiği kompozisyon mimarilere bıraktığını dile getiren Samet Vuruşan; “İçinde sanatın olmadığı bir mimari her zaman biraz eksiktir” dedi.

Samet Vuruşan; “Yapılan işlerde her daim sanat esintileri olmalı. Mimari göze hitap ettiği kadar ruha da hitap etmeli. Adeta bir kitap gibi anlatıma sahip olmalı. Her detayın mutlaka birbiriyle bağlantısı ve tamamlayıcı olması önemli. Bir kompozisyonun tamamlanması gibi yorumlanabilir olması çok önemli. Hem Türkiye hem de Avrupa’nın birçok kentinde yaptığımız projelerde büyük başarılar elde etmemizin temel nedenlerinden biri de çizgimizden taviz vermemek oldu. Her detay çok ince hesaplanarak sanatla bütünleştirilerek çizimlere döküldü. Benim için en önemli etkenlerden biri de yaptığım projelerin gelecekte ölümsüz birer esere dönüşmesi ve gelecek nesillerin de feyiz alacağı mimariler yapmak” dedi.

Birçok ünlü ismin projelerinde çalıştığı başarılı Mimar Samet Vuruşan 1994 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. Haliç Üniversitesinde Mimarlık Fakültesini 3 yılda üstün başarıyla tamamlayarak birçok başarılı projenin Mimarı oldu. 2017 yılında kendi şirketini kurarak Avrupa’da ve Türkiye’de yaptığı başarılı projelerle son zamanlarda Avrupa’da en çok tercih edilen Mimarlar arasında yerini aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.