enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Ekşi Sözlük’ün Yeni Kuralları Neler?

Ekşi Sözlük’ün Yeni Kuralları Neler?
13 Mart 2023 09:44
A+
A-

Ekşi Sözlük 21 Şubat 2023 tarihinde BTK kararıyla erişime engellenmişti. BTK’nın sorgu sayfasında platformun engellenme nedeni olarak “eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadesi bulunuyor. Ekşi Sözlük’ün yeni kuralları araştırılıyor. İşte ayrıntılar…

EKŞİ SÖZLÜK NEDEN KAPATILMIŞTI?

Ekşi Sözlük’teki yapılan paylaşımlar nedeniyle 21 Şubat 2023 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sitenin tamamı erişime kapatılmıştı.

EKŞİ SÖZLÜK AÇILDI MI?

Ekşi Sözlük yönetimi, sosyal medya hesaplarından 2 Mart’ta yaptıkları itirazın kabul edildiğini ve platformun açılacağını açıklamıştı. Fakat ertesi gün, BTK’dan bu karara itiraz geldi. Ekşi Sözlük’ün ne zaman açılacağı henüz bilinmiyor.

EKŞİ SÖZLÜK’ÜN YENİ KURALLARI NELER?

1- Bir kullanıcının başlık açması, yazar olduktan sonra 6 ay geçmedikçe ve 100 entry’i tamamlamadıkça mümkün olmayacak. Bu kriter sebebiyle çaylaklar da başlık açamayacak.

2- Her ne sebeple olursa olsun çaylak edilen yazar, çaylaklık süresi bittikten sonra 6 ay geçmedikçe ve 100 entry’i tamamlamadıkça başlık açamayacak.

3- Hukuka aykırılık sebebiyle entry’si silinen yzar 1 ay boyunca başlık açamayacak

4- Başlık açma kuralını sağlayamayan yazarların entry’leri gündem algoritmasına etki etmeyecek.

5- Belirlenen kriterler sebebiyle başlık açamayan ve gündem algoritmasını etkileyemeyen yzarların hukuka aykırılık sebebiyle entry’lerinin silinmesi halinde, 6 aylık süreye silinen entry başına 1 ay eklenecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.