Emre Kınay, 2020 yılında koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından moral olsun diye arkadaşlarıyla gittiği yemeğin sonunda kendisini görüntüleyen gazeteciyle tartışmıştı. Kameramanın şikayeti üzerine ‘hakaret’ suçundan hakkında açılan dava kapsamında savunma yapan Emre Kınay, “Hakaret etme kastım yoktu. Haksız tahrik altında çıkmış sözlerdir” dedi.
Emre Kınay, 10 Haziran 2020 tarihinde Cihangir’de arkadaşlarıyla birlikte yemeğe gitti. Arkadaşlarıyla birlikte eğlenen oyuncu, mekan çıkışında kendisini görüntüleyen gazetecilerle tartışıp hakaret edince karakolluk oldu. Kınay’ın kendisine hakaret ettiğini söyleyen kameraman Mustafa Ağdağ, karakola giderek şikayetçi oldu.
Şikayetin ardından Emre Kınay hakkında ‘hakaret’ suçundan dava açıldı. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk duruşması görülen davaya müşteki Mustafa Ağdağ ve sanık Emre Kınay avukatlarıyla birlikte katıldı.
Duruşmada savunma yapan Emre Kınay, gazetecilerin kendisini ve arkadaşını gizli şekilde çektiğini göründe yanlarına gittiğini anlatarak, “Şimdi ne soracaksanız sorun dedim. Müşteki alkolü kastederek, ‘saat 00.00’ı geçtiği halde alkollü mekanda oturuyorsunuz bununla ilgili ne diyeceksiniz?’ diye sordu. Ben de ‘Saat 00.00’ı geçmeden hesabımızı ödedik’ dedim. Bunun üzerine ‘Belediye başkanı olsaydınız da yasağı çiğner miydiniz?’ diye sordu. Ben de ‘Ne alakası var konumuzla, yasak mı var kim koydu yasağı?’ cevabını verdim. O da ‘Sayın Cumhurbaşkanımız koydu’ dedi. Onun üzerine ben de hangi kanalda çalıştığını mikrofonun üzerinden anlamak için mikrofonu kenara çekmeye çalıştım” şeklinde konuştu.
Milliyet