enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3697
EURO
34,9815
ALTIN
2.326,16
BIST
9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ezgi Mola Davasında Yeni Gelişme

Ezgi Mola Davasında Yeni Gelişme
8 Haziran 2021 08:36
A+
A-

Dava, basit yargılama kategorisinde devam edecek

Musa Orhan’a hakaret etmesi nedeniyle oyuncu Ezgi Mola’ya 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle açılan dava mahkeme tarafından, suçun belli bir ağırlığa ulaşmaması nedeniyle dosya üzerinden basit yargılama usulü olarak görülecek.

Oyuncu Ezgi Mola hakkında, Batman’ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihar ederek hayatını kaybeden İpek Er’in, intihardan önce bıraktığı mektupta, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Mola’nın 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle açılan dava mahkeme tarafından, suçun belli bir ağırlığa ulaşmadığı gerekçesiyle dosya üzerinden basit yargılama usulü olarak görülecek.

 

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Ezgi Mola hakkında, geçen yıl Batman’da intihar eden İpek Er’in bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazdığı Musa Orhan’a sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Ankara 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak Mola’nın 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi. Orhan’ın avukatı yaptığı açıklamada, “Özür dilememiş ve müvekkilime gelecek on binlerce küfür ile tehdide zemin hazırlamıştır” sözlerine yer verdi.

PEK ÇOK ÜNLÜ DESTEK VERDİ

Günlerdir sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına giren Ezgi Mola’ya başta Hazal Kaya, Atilla Taş, Barış Atay, Metin Uca, Hasibe Eren, Aslı İnandık, Mahsun Kırmızıgül, İlkay Akkaya, Fatma Turgut, Funda Eryiğit, Serkay Tütüncü, Sarp Akkaya, Tan Taşçı, Ayşenil Şamlıoğlu, Rahşan Gülşan ile Selçuk Balcı başta olmak üzere çok sayıda isim destek verdi. Ancak Orhan’ın avukatı Ezgi Mola’ya destek veren ünlü isimler hakkında da suç duyurusunda bulundu.

BASİT YARGILAMA USÜLÜ NEDİR?

Basit Yargılama Usulü, Asliye Ceza Mahkemesince, iddianamenin kabulünden sonra belli bir ağırlığa ulaşmamış suçlar bakımından uygulanabilen ve duruşma yapılmaksızın dosya üzerinden yürütülen özel bir ceza muhakemesi yöntemidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.