enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Fatma Girik’e Veda

Fatma Girik’e Veda
27 Ocak 2022 11:08
A+
A-

Fatma Girik, üç gün önce Kovid-19’a bağlı viral pnömoni (zatürre) tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile Yeşilçam’ın ‘4 Yapraklı Yonca’sından biri olarak gösterilen Girik’in vefatı sanat dünyasını yasa boğdu.

Eski Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik için Şişli Belediyesi Başkanlık binasında tören düzenlendi. Törene Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, manevi kızı Ahu Turan ve birçok sanatçı katıldı.

AHU TURAN: TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

Törende bir konuşma yapan Fatma Girik’in manevi kızı Ahu Turan, “Hepinizi ayrı ayrı buraya geldiğiniz için, ona iyi dileklerinizi, dualarınızı ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Fatma annem Şişli’ye çok emek verdi. Benim çocukluğumda Belediye Başkanıyken onu evde görmek çok zordu. Hafta sonları bile evde yoktu. Sabahın yedisinde kalkıp, çizmelerini giyip, işçilerle yolları yıkamaya giderdi. Buraya çok emeği geçtiğine inanıyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye büyük bir değerini kaybetti.” dedi.

GÜNAY GİRİK: DİYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, çok üzgün olduklarını belirterek, “Sözlerin bittiği andayız. Ablam buranın eski Belediye Başkanı. Bana da kısmet oldu burada 5 sene görev yapmak. Çok üzgünüz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Muammer başkanımızla bu toplantıyı geçen ay ablamla beraber planlamıştık. Burada adı verilen bir kız yurduna açılışını yapacaktık. Bu toplantı olacaktı zaten. Çok enteresan, o bunları görüyor olacaktı. Muhtemelen de şimdi görüyordur. Hepimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

AHU AŞKAR: İYİ Kİ ONUN KIZIYIM!

Sanatçı dostları, Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi’nde düzenlenen ikinci törende Girik’e veda etti.

Fatma Girik’in manevi kızı Ahu Aşkar, annesine olan duygularını, “Anne şefkatiyle gözlerime baktı, ellerime dokundu… Onun çocuğu olmamı istedi. Anneliği onda öğrendim. İyi ki annem oldu, iyi ki onun kızıyım. Gurur duyuyorum onunla. Onu çok seviyorum. O benim çınar ağacım.” sözleriyle paylaştı.

EDİZ HUN: SON DERECE MÜKEMMEL BİR İNSANDI

Oyuncu Ediz Hun, Girik’le 1964’te tanıştıklarını belirterek, “58 yıl geçti. Olağanüstü bir kadındı. Dürüsttü, mertti. Menfaat peşinde hiç koşmadı. Tolstoy’un çok önemli bir özdeyişi var, ‘İnsanın gerçek gücü, sıçrayışlarda değil, sarsılmaz duruştadır.’ Böyle bir kadın, böyle bir sanatçıydı. Çok dürüst karakterli, son derece mükemmel bir insandı. Dostluğumuz bugüne kadar devam etti. Türk sanat alemi için çok büyük bir kayıptır. Teşrif ettiğiniz, geldiğiniz için sizlere minnettarız.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.