enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hava Durumu Uyarıları Peş Peşe Geldi! Akın Akın Yağmur Geliyor!

Hava Durumu Uyarıları Peş Peşe Geldi! Akın Akın Yağmur Geliyor!
11 Haziran 2022 11:33
A+
A-

Hava durumu ile ilgili Meteoroloji’den son dakika uyarıları peş peşe geldi. İstanbul’da bugün sağanak yağışın akşama kadar aralıklarla süreceği belirtilirken Pazar akşamına kadar yağışların devam edeceği öğrenildi. Öte yandan paylaşılan radar görüntülerinde yağış kütlelerinin Ege Denizi üzerinden akın akın geldiği açıklandı.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul’un da aralarında bulunduğu Marmara Bölgesi’ndeki 7 il için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda bugün İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yerel olmak üzere kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

‘KUVVETLİ YAĞIŞ OLABİLİR’

Meteoroloji uzman Prof. Dr. Orhan Şen son tahminleri paylaşarak şiddetli yağışa karşı uyardı. İstanbul’da bu akşama kadar yağış olduğunu belirten Şen, kuvvetli yağışın beklendiği bölgeleri tek tek açıkladı:

“Bugün İstanbul güne yağmurla başladı. Akşama kadar aralıklarla görülecek, akşam duracak pazar sabaha karşı yağmur tekrar başlayacak ve gün boyu sürecek pazar akşamı ise terk edecek. Ama Pazar sabahı İstanbul’un Anadolu Yakası’nda daha kuvvetli olmak üzere sabah 6 ile 12 arasında şiddetli yağış var.

Bugün Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Burdur, Isparta, Kayseri, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan çevreleri ile Antalya’nın kuzeybatı İzmir güneyi, Aydın, Manisa, Muğla da yerel olmak üzere kuvvetli yağış olabilir.”

‘KIRMIZI YERLERDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR’

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Yağmur yağdı ve yağıyor. Yer yer şimşek hadiseleri de gerçekleşti ve gerçekleşiyor. Bu gece sabaha karşı daha ciddi bir Yaz sağanağı bekleniyor. Şimşek olarak da potansiyeli daha yüksek. Bugün öğlen renkli yerlerde gök gürültülü yaz sağanakları olacak. Kırmızı yerler daha sık ve kuvvetli yağışlar alacak. Tedbirli olunmalı…” ifadelerini kullandı.

‘YAĞMUR AKIN AKIN YURDUMUZA GİRİŞ YAPIYOR’

Hava Forum sitesi de yaptığı paylaşımda “Ege Denizi üzerinden yağış kütleleri akın akın yurdumuza giriş yapıyor. Yağmur severler için iyi eğlenceler dileriz” ifadelerini kullanarak radar görüntülerini paylaştı.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI! ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT!

Ankara Valiliği, bugün yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği uyarısında bulundu.

Valilik açıklamasında, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün öğle saatlerinden itibaren il genelinde yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; batısı ile bugün (Cumartesi) bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.