enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hava Sıcaklıkları Bugünden İtibaren Artışa Geçiyor!

Hava Sıcaklıkları Bugünden İtibaren Artışa Geçiyor!
20 Nisan 2022 08:00
A+
A-

Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasına göre hava sıcaklıkları bugünden itibaren artışa geçiyor. Günlerdir etkili olan soğuk ve yağışlı havaların yerini, bahar havası alacak. Yapılan değerlendirmelere göre batı kesimlerde 5 dereceye kadar artış bekleniyor. Hava durumuna ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Orhan Şen de artışa dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların 22 dereceye kadar çıkacağını belirtti. İşte yurtta beklenen hava durumu…

Türkiye’nin beklediği sıcak havalar nihayet geliyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada, sıcaklıkların batı kesimlerde 5 dereceye kadar artacağı belirtildi. İç, doğu ve Karadeniz’de yer yer yağışların devam edeceği belirtilirken, toz taşınımı konusunda da uyarı yapıldı. Öte yandan meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de hava sıcaklığına dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde 20 dereceyi geçeceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun doğusu, Konya’nın kuzey kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Adana, Hatay ve Osmaniye ile akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyi ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Prof. Dr. Orhan Şen, Twitter hesabından yaptığı hava durumu açıklamasında sıcaklıkların artışa geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

Bugün Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun doğusu, Konya’nın kuzeyi, Adana, Hatay ve Osmaniye ile akşam Marmara’nın kuzeyi ve Bursa’da yağmur var. Sıcaklıklar batıda 3-5 C artıyor. Doğuda 6-7 C azalıyor.

Yarından itibaren, önümüzdeki 5-6 gün önemli bir yağış görünmüyor. Sıcaklıklar yükselmeye devam edecek. Artık soğuk hava girişi de yok. Önümüz bahar ve yaz havası. Paltolarınızı kaldırabilirsiniz. Kazaklar dursun akşamları serin olur.

İstanbul bugün gündüz açık ve parçalı bulutlu sıcaklık 15 C. Gece yarısından sonra (Perşembe ilk saatleri 02.00-06.00) arası yağmur var. Cumadan itibaren 21-22 C’ye çıkıyor. Pazartesiden sonra daha da artıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.