enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5633
EURO
34,9936
ALTIN
2.449,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Hazal Kaya, Ahmet Hakan’a Yanıt Verdi: Haddiniz Değil!

Hazal Kaya, Ahmet Hakan’a Yanıt Verdi: Haddiniz Değil!
7 Mart 2022 08:44
A+
A-

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan “Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi” başlıklı yazısıyla sosyal medyada gündem oldu. Ünlü oyuncudan yanıt gecikmedi. Hazal Kaya, “Beğenmemiş olabilirsiniz. Bazılarının eleştirinin adaletine dair terazisi kaymış da olabilir. Ama teraziniz kayarken bedenime, varlığıma nefret içerikli yorumlar yapamazsınız! Hele ayrıcalıklı konumlarını korumak için yeri gelince nasıl sustuklarını bildiklerimiz hiç yapamaz! Haddiniz değil!” sözleriyle Ahmet Hakan’a tepki gösterdi.

Ahmet Hakan (54), “Pera Palas’ta Gece Yarısı” dizisinde rol alan Hazal Kaya’yı (31) köşesine taşıdı. “Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Hakan, Kaya’yı “Çok aşırı bir zorlamayla doğal olmaya çalışıyor. Büyük oynayarak iyi oyuncu olacağını sanıyor. Gözlerine ve yüzüne ifade yüklemesini bilmiyor. Sahne ne olursa olsun hep şımarık kız çocuğu modunda. Hiç bitmeyen, hiç tükenmeyen bir yapmacılık var oyunculuğunda.” sözleriyle eleştirdi.

Özelikle Ahmet Hakan’ın yazısındaki ‘nefret’ söylemi sosyal medyada tepki topladı. Hazal Kaya da konuyla ilgili suskunluğunu bozdu.

“ELEŞTİRİNİN ADALETİNE DAİR TERAZİSİ KAYMIŞ”

Ünlü oyuncu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Zamanda yolculuk yapıp, 100 yıl öncesine giden bir kadın nasıl doğal olabilir? Böyle bir kurguyu canlandıran bir oyuncu nasıl hayatın olağan akışındaymış gibi gündelik oynayabilir? Bu 100 yıldaki kazanımlarla kimsesiz, tek başına ayakta durmuş bir kadın geçmişte yabancılık çekmeden nasıl var olabilir?

Portakalın yuvarlanışını izlediğimiz bir senaryosu yok ‘Pera Palas’ın… Organik değil, fantastik bir kurgusu var. Ben de performansımı bu detayları dikkate alarak inşa ettim. Beğenmemiş olabilirsiniz. Bazılarının eleştirinin adaletine dair terazisi kaymış da olabilir. Ama teraziniz kayarken bedenime, varlığıma nefret içerikli yorumlar yapamazsınız! Hele ayrıcalıklı konumlarını korumak için yeri gelince nasıl sustuklarını bildiklerimiz hiç yapamaz! Haddiniz değil!

Daha sonra Instagram’dan bir paylaşımda daha bulunan Kaya, “Senin fikrinin ne önemi var vasat herif.” paylaşımında bulundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.