enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3610
EURO
34,9649
ALTIN
2.325,21
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İBB Yurtlarına Başvuru Tarihi Belli Oldu

İBB Yurtlarına Başvuru Tarihi Belli Oldu
20 Ağustos 2022 15:32
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geçen yıl açtığı 3 öğrenci yurdu sayısını 2022-2023 akademik yılı öncesinde 7 yurdu daha hizmete alarak 10’a çıkaracak. Böylece İBB, yeni akademik yılda, 6’sı kız 4’ü erkek toplam 10 öğrenci yurdunda üniversiteli gençleri ağırlayacak. 2 bin 800 kişilik yatak kapasitesine sahip yurtlara başvurular, 22 Ağustos’ta başlayacak.

İBB’den yapılan açıklamaya göre; geçen yıl açtığı yurtlarla üniversite öğrencilerine barınma hizmeti sunmaya başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha fazla öğrenciye ev sahipliği yapmak için çalışmalarını hızlandırdı.

3 yurtta 622 öğrenci kapasitesiyle başlayan İBB Yurt hizmetleri, yeni yurt binalarının açılmasıyla bu yıl 10 yurtta devam edecek. Avcılar’da iki ve Beyoğlu Örnektepe’de bir yurt ile üniversite öğrencilerine hizmet veren İBB, Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Bayrampaşa, Şişli, Eyüpsultan, Ümraniye ve Maltepe ilçelerine de yurt kazandıracak. Yeni 7 yurtla birlikte geçen yıl 622 öğrencinin barınmasına olanak sağlayan İBB, yatak kapasitesini 2 bin 800’e çıkaracak.

BAŞVURULAR 22 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hizmet verilen yükseköğrenim öğrenci yurtları için başvurular 22 Ağustos’ta online olarak başlayacak. Sadece şehir dışından gelen öğrenciler kalabileceği yurtlara başvurular, https://yurt.ibb.istanbul/ adresinden yapılacak. Kriterler ve tüm başvuruyla ilgili soruların yanıtlarına web sitesinden öğrenciler ulaşabilecek. Her başvuru şartı belli bir puana sahipken şehit ve gazi yakını kriteri önem taşıyan koşullardan bir tanesi olacak.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Öğrencilere başvuru için 22 Ağustos’tan itibaren 7 günlük süre tanınıyor. Web sitesinde başvuru ekranı 28 Ağustos gece 23:59’a kadar açık olacak. Değerlendirme sürecinin ardından öğrenciler başvurularının sonuçlarına 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren, https://yurt.ibb.istanbul/ web sitesinden ulaşılabilecek. 15 -21 Eylül tarihleri arasında (5 iş günü) asil listede yer alan öğrenciler, 23-29 Eylül (5 iş günü) tarihleri arasında ise yedek listedeki öğrenciler 09.00 – 19.00 saatleri arasında İBB yurtlarına kayıt yaptırabilecek. Belirtilen tarihlerin dışında gelen ya da web sitesinde belirtilen kayıt evraklarını eksik teslim edenlerin kayıtları alınmayacak.

YURTLARDA KAHVALTI VE AKŞAM YEMEĞİ İMKANI OLACAK

Öğrenciler, İBB’nin yükseköğrenim öğrenci yurtlarında günlük yaşantıları ve ihtiyaçları için her şeyi bulabilecek. Geçen yıl olduğu gibi bu dönemde de sabah ve akşam yemeği imkanı olacak. Yurtların bu yıl ücreti ise kahvaltı ve akşam yemeği dahil 950 TL olacak. Yurtlar, uygun ücretin yanı sıra üniversitelere yakın ve merkezi noktalarda konumlandırıldı. Bu sayede öğrenciler hem kendilerini güvende hissedecek hem de alışveriş ve spor merkezlerine, kültürel ve sanatsal etkinliklerin düzenlendiği alanlara kolay erişim sağlayacak. Yurtlarda, kütüphane, çalışma odaları, bilgisayar, etüt odaları, çamaşır, dinlenme odaları, yemekhane, revir ve mescit gibi birçok ortak kullanım alanları bulunuyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.