enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3360
EURO
35,1838
ALTIN
2.245,69
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

Instagram, O Özelliğini Yeniliyor

Instagram, O Özelliğini Yeniliyor
23 Temmuz 2022 12:00
A+
A-

Sosyal medya devi Instagram, Reels özelliğinin sınırlarını genişletmek üzere düğmeye bastı. Özellik, test aşamasından geçti.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram, üzerinde çalıştığı yeniliklerle kullanıcılarının deneyimlerini arttırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda son yıllarda Reels özelliği üzerinde duran platform, bu özelliğin alanını genişletiyor.

15 dakikadan kısa Instagram videoları artık Reels olarak paylaşılacak.

Instagram’ın bir süredir videolar ve Reels paylaşımları için yeni düzenlemeler üzerinde çalıştığı gelen haberler arasındaydı. Platform, bugün bu konuya açıklık getirdi. Yapılan açıklamaya göre 15 dakikadan kısa yeni video gönderileri, artık Reels olarak paylaşılacak.

Instagram, aslında bu özelliği birkaç haftadır deniyordu. Test sürüşünden onay alan özellik önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara dağıtılmaya başlanacak.

Platform, değişikliğin temel fikrini “Instagram’ın daha sürükleyici ve tam ekran bir deneyim sunma çabalarının bir parçası” olarak açıklıyor.

Instagram, son yıllarda videolardaki sürelerin uzaması yönünde çalışmalarıyla adından söz ettiriyor. Öncelikle Reels’lerin süresini uzatan sonra da tam ekran yapan şirket şimdi ise video karmaşasını bu hamlesi ile ortadan kaldırabilir. Daha uzun videolar için ise IG TV platformdaki yerini koruyacak. Öyle ki platform, geçtiğimiz aylarda Hikayeler süresini arttırmıştı.

Kullanıcıların platform içi deneyimlerini arttırmak isteyen şirket, DM üzerinden alışveriş yapılabilmesinin önünü açmayı planlıyor.

Öte yandan Instagram, kullanıcıların çevrelerindeki popüler etiketli konumları keşfetmeleri için Haritalar üzerinden popüler konumlar özelliğini test ediyor. (Shift Delete)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.