enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İran’ın bu adımı İsrail’i kızdıracak!

İran’ın bu adımı İsrail’i kızdıracak!
23 Mayıs 2021 09:35
A+
A-

2 bin kilometre menzile sahip yeni İnsansız Hava Aracı’nı sunan İran, SİHA’nın 13 bomba taşıdığını ve 35 saat havada kalabildiğini belirtti. SİHA’nın adının Gazze olduğunu da duyuran İranlı yetkililer, bu ismin “Siyonistlerin işgaline karşı duranların” onuruna verildiğine vurgu yaptı.

İran 2 bin kilometre menzile sahip olan yeni SİHA’sını ilk defa görücüye çıkardı. İranlı yetkililer SİHA’nın 500 kilogram keşif ve iletişim ekipmanına ek olarak 13 bomba taşıdığını ve 35 saat havada kalabildiğini belirtti.

“SİYONİSTLERİN İŞGALİNE KARŞI DURANLARIN ONURUNA”

SİHA’nın adının ise Gazze olduğu açıklandı. Devrim Muhafızları’nın başkanı Tümgeneral Hossein Salami, yeni insansız hava aracının ‘Siyonistlerin işgaline ve saldırısına karşı duranların onuruna’ Gazze olarak adlandırıldığını söyledi.

 

İran ayrıca 500 kilometre menzile sahip ‘Kudüs’ isimli radar sisteminin tanıtımını da gerçekleştirdi.

İran'dan İsrail'i kızdıracak adım! 13 bomba taşıyabilen yeni SİHA'nın adını Gazze koydular

SALDIRILARDA 248 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 10 Mayıs’ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs’ta yerel saatle 02.00’de sona ermişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 66’sı çocuk, 39’u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi de evlerinden olmuştu.

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.