enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İstanbul’da Kar Yağışı Etkisini Artırıyor! Kar Kaç Gün Sürecek?

İstanbul’da Kar Yağışı Etkisini Artırıyor! Kar Kaç Gün Sürecek?
11 Mart 2022 08:00
A+
A-

İstanbul’da kar yağışı etkisini artırıyor. Mega kentte okullar tatil edilirken, bazı kamu personeli de idari izinli sayıldı. Dün öğleden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Meteorolojiden de yeni bir uyarı geldi. “İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek?” sorusunun yanıtı merak edilirken, İstanbul Valisinden ‘trafiğe çıkmayın’ uyarısı geldi. Öte yandan kar yağışının en yoğun olacağı gün ve saat de belli oldu.

Son dakika: İstanbul’da kar yağışı kent genelinde etkili olmaya devam ediyor. Dün sabahtan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı, 11 Mart (bugün) sabah saatlerinde giderek yoğunlaştı. Mega kentin birçok ilçesinde lapa lapa yağan kar nedeniyle mesai için yola çıkanlar zor anlar yaşadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının en yoğun olacağı günü ve saati açıklarken, vatandaşlar “İstanbul’da kar yağışı ne kadar sürecek?” sorusunun yanıtını merak ediyor. Son hava durumu tahminleri raporunu yayımlayan Meteorolojiden İstanbul hava durumuyla ilgili ise yeni bir uyarı geldi.

İstanbul’da kar yağışı dün sabah saatlerinde başladı. Günlerdir yapılan uyarıların ardından kar yağışı etkisini gece saatlerinde artırdı. Sabah saatlerine kadar belirli aralıklarla devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

BEMBEYAZ BİR MANZARAYA UYANDILAR

İstanbul’da sabah saatlerinde de bir çok ilçede lapa lapa yağan karın etkisini sürdürdüğü görüldü. Kar yağışı altında mesaiye gitmek için erken saatlerde yola çıkanlar, duraklarda otobüs bekledi. Yolların karla kaplı olması nedeniyle trafiğe çıkan bazı otomobillerin güçlükle ilerlediği görüldü.

İBB trafik uygulamasına göre saat 07.30 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 58 olarak ölçüldü.

İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA: TRAFİĞE ÇIKMAYIN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışının etkili olduğu kentte vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yoğun kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 sizlerin hizmetinizde.” ifadelerini kullandı.

TIR VE KAMYON GİRİŞLERİ DURDURULDU

İstanbul’da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle kente TIR ve kamyon girişleri durduruldu. Açıklamayı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Twitter hesabından yaptı. Yerlikaya açıklamasında,” Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişi durdurulmuştur” dedi.

OTOGARLARDAN ÇIKIŞA İZİN YOK

İstanbul Valisi son olarak Esenler, Harem ve kentin diğer noktalarında bulunan cep otogarlarından otobüs çıkışına izin verilmeyeceğini söyledi.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞININ EN YOĞUN OLACAĞI GÜN VE SAAT

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00’den pazar sabah 06.00’ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti.

METEOROLOJİDEN İSTANBUL İÇİN YENİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımlandığı son hava durumu raporunda, ülke genelinde kar yağışının 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar kuvvetli şekilde etkili olması beklenirken, İstanbul için yeni bir uyarı geldi.

Meteoroloji, İstanbul için 11 Mart 2022 Cuma günü için turuncu kodlu uyarı yayımlandı. Birçok şehir içinse sarı kodlu uyarı durumu devam ediyor.

SCOOTER VE MOTOSİKLETLERİN TRAFİĞE ÇIKIŞI YASAKLANDI

İstanbul Valisi , olumsuz hava koşulları nedeniyle scooter ve motosikletlerin saat 19.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkışının yasaklandığını da duyurdu.

KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN

Yerlikaya, İstanbul için alınan 2 yeni kararı da açıkladı. Yerlikaya, İstanbul’da, asgari personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer çalışanların cuma günü de idari izinli sayılacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.