enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Kahvaltıda dikkat! Bu 5 besin kilo aldırıyor

Kahvaltıda dikkat! Bu 5 besin kilo aldırıyor
3 Mayıs 2021 07:37
A+
A-

Kahvaltı masanızda bunlar olmasın!

Sabah kahvaltısı günün en önemli öğünüdür. Metabolizmanın düzenli çalışması için kan şekerinin belirli bir düzeyde olması gerekir. Kan şekerinin, düşüklüğü kadar yüksekliği de sakıncalıdır. Ana öğünler atlanmadığında ve gerektiğinde ara öğünlerle desteklendiğinde, kan şeker düzeyi normal aralıklarda tutulur ve vücut dengede çalışır. Kahvaltıda fark etmesekte keyfimize düştüğümüz zamanlar ne yediğimizi göremeyebiliyoruz bu da bize vücutta dengesizlik, kilo olarak geri dönüş sağlıyor. Gelin beraber kahvaltıda yediğimiz hangi besinlerin kilo yaptığını inceleyelim…

 

Pancake Nedir ve Pancake İçin Sağlıklı Tarifler — Liva Pastacılık

KREP VE PANKEK

Karbonhidrat tüketmek sizi kısa bir süreliğine tok tutar. Krep de 3 malzemenin birleşimi ve hızlıca pişmesiyle çok mantıklı bir kahvaltı seçeneği gibi dursa da işin aslı öyle değil. Krep ve pancake tek başına tüketilse belki sağlıklı olabilir ancak bu iki ürünü genellikle tatlı kahvaltılık malzemelerle tüketiriz. Yedikçe yiyesimiz gelir, çikolata kremasını, reçeli sürer sürer yeriz. Sadece karbonhidrat almakla kalmaz, şekeri de abartmış oluruz. Şekerimizin yükselmesiyle hızlıca yeniden acıkmak da cabası.

 

Poğaça ve börek sevenleri üzecek haber! | Sağlık Haberleri

 

BÖREK, POĞAÇA ,SİMİT

Peynirli, patatesli, otlu gibi pek çok çeşidi bulunan bu gıdalar hem öğrenciler, hem de ofis çalışanları tarafından özellikle sabah kahvaltısı alternatifi olarak sık tüketilir. Fark etmesekte içerdikleri yüksek tuz ve yağ oranları nedeniyle kilo vermek istiyorum diyenlerin uzak durması gereken yiyecekler arasında yer alırlar. İçerisinde buluna tuz ya aynı şeker gibi davranır ve kan şekerinde değişikliğe neden olur. Bu da aslında kişinin kendisinde doymama hissine yol açar. 

 

Zehir mi Tüketiyoruz? ABD'deki Kahvaltılık Gevreklerde Kansere Neden Olan  Glifosat Kalıntısına Rastlandı - onedio.com

MISIR GEVREĞİ

Sağlıklı yağ, lif ve protein bakımından yetersiz, genellikle yüksek kalorili olan bu gevrekler sizin için pek de iyi bir seçenek değil. Marketlerde mısır gevreği raflarının hemen yanında bulunan yulaf ve granola seçeneklerini tercih etmeniz daha doğru olur. Ancak içeriğine bakmayı ihmal etmeyin. Lif, sağlıklı yağ bakımından zengin olanları tercih edin. Yoğurt ya da proteinli süt ile karıştırıp üzerlerine fındık, ceviz ya da sevdiğiniz diğer yemişler ekleyebilirsiniz.

Meyve Suyu Seçimi,En doğal meyve suyu hangisi ?

MEYVE SULARI

Evet düşüncelerinizi duyuyorum meyve gibi bol vitaminli bir şey nasıl sağlığım için zararlı olabilir diyorsunuz. Ancak unutmayın oldukça sağlıklı gözüken meyveler içerdiği vitaminlerin yanı sıra oldukça yüksek miktarda şekere de ev sahipliği yapar. Bu nedenle meyve suyu tüketmek kan şekerinizin oldukça hızlı bir şekilde yükselmesine neden olabilir. Unutmayın ki bir bardak meyve suyu içmek kan şekerinizi yükselterek sizde açlık hissi yaratabilir.

 

Vişne reçeli tarifi - Vişne reçeli nasıl yapılır?

REÇEL, ÇİKOLATA KREMALARI VE EZMELER

Masum görünen bu tatlılar hiç farkında olmadan kilo alınmasına neden olabilir. İçerisinde yoğun miktarda şeker barındıran şekerler fit görünümünü zamanla bozarak daha kilolu görünmenize yol açar. Asla ağzınıza sürmeyin demiyoruz tabi. Unutmayın her şeyin fazlası zarar.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.