enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kar Yağışı Nedeniyle 5 İlde Okullar Tatil Edildi!

Kar Yağışı Nedeniyle 5 İlde Okullar Tatil Edildi!
13 Ocak 2022 07:42
A+
A-

Havaların soğumasıyla birlikte ülkenin birçok yerinde kar yağışı da etkili olmaya başladı. Özellikle Balkanlar’dan gelen kar yağışı, Trakya’yı etkisi altına alırken, fırtınanın hızı saatte 106 kilometreyi buldu. Fırtına nedeniyle çatılar uçarken, ağaçlar da yerinden söküldü. Kar yağışı sebebiyle 5 ilde de okullar bir gün tatil edildi. Peki okullar nerede tatil? İşte yanıtı…

Balkanlar’dan gelen kar, Trakya’yı beyaza bürüdü. Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, hızı saatte 106 kilometreye ulaşan fırtına çatıları uçurdu, camları kırdı, ağaçları kökünden söktü. Araçlar zarar gördü. Merkez ve Kofçaz ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi. Sıcaklığın gece eksi 8 dereceye düştüğü Edirne beyaza büründü, fırtına TIR’ların brandalarını parçaladı. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de çatılar uçtu, ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrildi. Çanakkale’de yüksek kesimlerde etkili olan kar, Kazdağları’nda 10 santimetreye ulaştı. Eğitime 1 gün ara verilirken, fırtına nedeniyle 2 gündür yapılamayan Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri, dün de yapılamadı.

ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

İstanbul’un yüksek kesimleri de beyaz örtüyle kaplanırken, fırtına nedeniyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi, deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Kocaeli’nin yüksek kesimlerinde, kar yağışı etkili oldu. Antalya-Konya karayolundaki Alacabel’de kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Akseki, Alanya ve Gündoğmuş ilçelerinin yüksek kesimlerinde yollar kapandı.

VAN GÖLÜ KIYILARI BUZ TUTTU

Tunceli’nin Ovacık ve Isparta’nın Yalvaç ile Konya’nın 10 ilçesinde de okullar bir gün tatil edildi. Karın 70 santimetreyi bulduğu Ovacık ilçesinde, Hozat yolu da kapandı. Sıcaklık eksi 15 dereceye düşünce, Van Gölü’nün kıyıları buz tuttu. Marmara’nın doğusu, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Muğla, Konya, Karaman, Çankırı, Amasya, Giresun, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman çevreleri ile Ankara’nın kuzeyinde kuvvetli yağış, Muş, Bitlis, Hakkâri, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan ve Tunceli’de kar bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.