enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3824
EURO
34,7587
ALTIN
2.410,92
BIST
10.116,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Karantinayı nasıl değerlendirebiliriz?

Karantinayı nasıl değerlendirebiliriz?
30 Nisan 2021 10:43
A+
A-

Evde geçirdiğimiz zamanları ertelediğimiz şeyleri uygulamak ve yeteneklerinizi geliştirmek için bir fırsata dönüştürebiliriz. Şimdi size bu durumdan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğiniz ile ilgili fikirlerimi paylaşıyorum.

Kişisel gelişiminize ve bakımınıza odaklanın
Kozmetik, güzellik, tasarım, pastacılık, bahçe işleri gibi konularda araştırmalar yapın.
Bu sürede olduğumuzdan daha çok stresli hissedebiliriz. Evde kendinizi sınırlı olarak görmemeniz için en kolay yollarından birisi evde yoga yapmaktır. Videolar izleyip bir çok online sayfaya doğrudan ulaşabileceğiniz derslerle yogayı deneyin, kaslarınızı esnetin ve endişeyi azaltın.

Egzersiz yapın
Evde egzersiz yapmak için büyük bir ekipman ve malzemelere ihtiyaç yoktur. Yapmak istediğiniz egzersizlere uygun olacak alanı yani salonunuzu  rahat edebileceğiniz şekilde ayarlamanız ve temizlemeniz yeterli olacaktır. Evde spor yapmakla ilgili bir fikriniz yoksa ise size yardımcı olacak bir çok videolardan fikir edinebilirsiniz.

Dünya mutfaklarını keşfedin 
Karantina nedeniyle gidilecek bir yer olmasa da yiyecek ve içilecek çok şey var. Bu süreçte daha önce deneyimlemediğiniz yemekleri keşfetmekle başlayabilirsiniz. Bununla birlikte farklı dünya mutfaklarını öğrenebilir, yapılan tarifleri deneyebilirsiniz. Böylece damak zevkinizin hangi kültürlere daha yakın olduğunu da keşfetmiş olacaksınız. Bu tarz bir keşfin en basit yolunu merak ediyorsanız, Youtube’un en iyi yemek pişirme kanallarına göz atabilirsiniz.

Görüntülü sohbetlerle arkadaşınızdan uzak kalmayın
Bu dönemlerde her şeyden uzak olmamız gerekli fakat dokunmadan da temas halinde kalmanın birçok yolu var. Grup görüntülü sohbetle tanıdıklarınızla vakit geçirin. Araştırmalar sosyal etkileşimin sağlığımızı gerçekten iyileştirdiğini gösteriyor. Bu sebeple özellikle karantinada günlük etkileşimlerinizi en uygun seviyede tutmak çok önemlidir.

Küçük bir bahçe büyütün
Apartmanda da yaşıyor olsanız alanınızı yeşillendirmek ve mini bir bahçeye çevirmek mümkün. Pencerenizin önünde birkaç basit çiçekle başlayabilir, Bitkiler alıp kendinize bir köşe yapabilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.