enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3307
EURO
35,0310
ALTIN
2.282,61
BIST
8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Karne Heyecanı! Milli Eğitim Bakanı Özer’den Yeni Açıklama

Karne Heyecanı! Milli Eğitim Bakanı Özer’den Yeni Açıklama
17 Haziran 2022 11:14
A+
A-

Okullarda bugün karne heyecanı yaşanıyor. 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Karne öncesi son ders zili bugün çalacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer veli, öğretmen ve öğrencilere yönelik bir mesaj paylaştı.

2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Bakan Özer de yılın sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam zamanlı başlatıldı. Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım-19 Kasım 2021’de, ikinci dönemdeki ara tatili 11 Nisan-15 Nisan 2022’de yapıldı. 7 Şubat 2022’de başlayan ikinci dönemin son zili bugün çalacak. Karne alacak 18 milyon öğrenci yılın yorgunluğunu yaz tatilinde atacak.

Yaz tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimi Öğretmen Bilişim Ağı’ndan (ÖBA) uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak. Ayrıca öğrencilere yönelik bu yıl ilk kez Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın (DYK) yanı sıra yaz okulları açılacak. DYK kapsamında 8 ve 12. sınıflar ile mezunlar için dersler verilecek. 4. sınıftan 12. sınıflara kadar matematik ve İngilizce derslerinden açılacak yaz okullarına başvurular yarın sona eriyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖZER’DEN MESAJ VAR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Özer, mesajında şunları söyledi:

Saygıdeğer Velilerimiz,

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle her bir öğrencimizin kaliteli eğitime erişimi için çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Çocuklarınız, aynı zamanda ülkemizin en değerli varlıklarıdır. Millî Eğitim Bakanlığı olarak geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızın ve sizlerin en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz.

Değerli Öğretmenlerimiz,

Zorlu şartlar altında başlayan bu eğitim öğretim yılının son günündeyiz. Sizlerin özverili çalışmalarıyla okullarımız küresel salgın koşullarında da en güvenli alanlar olma özelliğini korudu. Bu zorlu koşulların üstesinden gelerek ülkemizin normalleşmesinde sarf ettiğiniz emek, öğrencilerimize göstermiş olduğunuz özen ve fedakârlıktan ötürü sizlere en içten şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Bu yıl çok çalıştınız, çok yoruldunuz. Sizler, aldığınız notlardan ibaret değilsiniz. Sizlere olan inancımız sonsuz. İstediğinizde çok büyük işler başarabileceğinizi biliyoruz. Bu tatil döneminde öncelikle dinlenmenizi ve bununla birlikte yaz boyunca açık olacak kütüphanelerimiz ve yaz okullarımızda zaman geçirmenizi ümit ediyorum.

Bu vesileyle Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na girecek tüm öğrencilerimize de başarılar diliyorum.

Hepinize iyi tatiller diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.