Malatya’nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Malatya haricinde Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi çevre şehirlerden de yakından hissedildi. Malatya’da yaşayan vatandaşlar kendilerini dışarıya attı. AFAD, herhangi bir olumsuz ihbarın olmadığını belirtti. Malatya depremiyle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.
Malatya’nın Pütürge ilçesinde gerçekleşen deprem yerin 6 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem Malatya’nın dışında Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa gibi illerde de yakından hissedildi. Depremle ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor.
AFAD, depremle ilgili Malatya’dan herhangi bir olumsuz ihbarın gelmediğini belirtti. Prof. Dr. Orhan Tüysüz, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada yakın zamanda evlere girilmemesinde fayda olduğunu belirtti.
‘O bölgedeki depremler genelde sığ olur. Daha önce de orada deprem olmuştu. Deprem etkinliği güneye doğru hareketlendi.
‘Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya’mıza ve ülkemize geçmiş olsun.
Malatya Valisi Aydın Baruş, “Şu an için olumsuz bir durum yok” ifadelerini kullandı.Elazığ depremiyle oluşan tetikleme daha güney tarafa kaydı.’