enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3658
EURO
34,9484
ALTIN
2.325,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

MASAK, Thodex’in hesaplarına bloke koydu

MASAK, Thodex’in hesaplarına bloke koydu
22 Nisan 2021 14:03
A+
A-

SİTEYİ KAPATIP YURT DIŞINA ÇIKTI

Türkiye’nin en büyük üçüncü kripto para borsası Thodex‘in sahibi Faruk Fatih Özer, siteyi kapatıp yurt dışına çıktı. 20 Nisan’dan bu yana hizmet vermeyen kripto para borsasında 10 milyar dolara yakın bir paranın yer aldığı iddia ediliyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK), kripto para borsası Thodex’in Türkiye’deki finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına dün itibariyle bloke koyduğu duyuruldu. 

 Son dakika... MASAK Thodex'in hesaplarına bloke koydu - Haberler

DEVİR İŞLEMLERİ TAMAMLANANA KADAR 

Thodex’ten yapılan açıklamaya göre bir kuruluşun şirkete yatırım yapmak istemesi nedeniyle tekliflerin değerlendirilme aşamasına geçildiği belirtildi. Açıklamada, devir işlemleri tamamlanana kadar kripto para alım ve satımına yönelik işlemlerin durdurulduğu, devir sürecine kadar ise kullanıcıların bilgilendirileceği, internette yer alan olumsuz haberlere ise itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

400 bin kullanıcıya sahip kripto para borsasının sahibi tüm bu açıklamalardan sonra ise yurt dışına giderken görüntülenmişti. 

YURT DIŞINA ÇIKTIKTAN SONRA İLK AÇIKLAMA

2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer, yazılı açıklamasında kaçmadığını söyledi. Özer, “Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağımı ve kullanıcıların mağduriyetinin önlenmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimi beyan ederim” dedi.

2 milyar dolar vurgun yapıp Tayland'a uçtu - ShiftDelete.Net

AYRINTILAR GELİYOR…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.