Meteoroloji’nin 24 Mart hava durumu raporuna göre, yurt genelinde etkili olan sağanak yağış devam edecek. Deprem bölgesi için ise yağışların daha da kuvvetleneceği belirtilerek, oluşabilecek sel, su baskını ile yıldırım riskine karşı yurttaşlara uyarı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Mart hava durumu raporunu yayımladı.
Yapılan son tahminlerde; önümüzdeki 24 saat için Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege’nin güneydoğusu, Antalya ve Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, (Karabük hariç) Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin yağışlı geçeceği; yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyindeki yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği; beklenen yağışların Diyarbakır çevrelerinde yerel kuvvetli olacağının tahmin edildiği kaydedildi.
Deprem bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ çevreleri ile Malatya’nın güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.
Cumartesi günü gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarı yapıldı.
Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.