enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Meteoroloji Uyardı, Kar Geri Dönüyor!

Meteoroloji Uyardı, Kar Geri Dönüyor!
16 Şubat 2022 07:41
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi. Meteorolojinin 16 Şubat verilerine göre yurtta yağış beklenmiyor. 5 günlük tahminlere göre ise yağışlı hava cuma günü yeniden etkisini gösterecek. Cuma ve cumartesi günleri yurdun iç ve doğu kısımlarında kar yağışı bekleniyor.

Son dakika: Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yağmur ve kar uyarısı geldi. Bugün ve yarın yurt genelinde yağış beklenmezken cuma ve cumartesi günü yurdun büyük bölümünde yağışlı hava etkili olacak. İç ve doğu kesimlerde yağışların kar şeklinde olması bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları…

KAR GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava tahminine göre cuma günü etkili olacak yağışlı hava, etkisini cumartesi günü de gösterecek. İç ve doğu kesimlerde yağışın kar şeklinde olması bekleniyor.

BUGÜN (16 ŞUBAT) YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ riski bulunmaktadır.

ORHAN ŞEN’DEN AÇIKLAMA

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Ülkenin genelinde yağış beklenmiyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis bekleniyor. Sıcaklıklar 3-4 C daha artıyor.” ifadelerini kullandı.

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

Hava sıcaklığını batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Marmara ile zamanla Karadeniz’de güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.