enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3675
EURO
34,9594
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“OKULLARIN AÇILMASINDAN SONRA VAKA SAYILARIMIZ ARTMAYA BAŞLADI”

“OKULLARIN AÇILMASINDAN SONRA VAKA SAYILARIMIZ ARTMAYA BAŞLADI”
21 Eylül 2021 17:25
A+
A-

Çankırı’da vaka sayısının 100’ü geçtiğini belirten Vali Abdullah Ayaz, ‘Okulların açılmasından sonra vaka sayılarımız artmaya başlamıştı. Günlük ortalamalarımız iki haftadır zaten yükselişteydi. Okulların açılmasının bir etkisini gördük’ dedi.

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, uzun bir aradan sonra kentteki günlük vaka sayısının 100’ü geçtiğini belirterek, “Bugün 106 vaka var. Yaklaşık iki aydır böyle bir tabloyla karşılaşmamıştık. Okulların açılmasından sonra vaka sayılarımız artmaya başlamıştı. Günlük ortalamalarımız iki haftadır zaten yükselişteydi. Okulların açılmasının bir etkisini gördük” dedi.

Çankırı Valisi Ayaz, beraberindeki heyetle birlikte Muazzez Ser-Ved Amaratoğlu Ortaokulunu ziyaret etti. Okul Müdürü Şefik Abduşoğlu ve okul yöneticileri tarafından karşılanan Spor salonu ve diğer eğitim alanlarında incelemelerde bulundu. Öğretmenlerle de bir araya gelen Ayaz, salgın süreci ve yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi için yapılması gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Ayaz, öğrencileri okullarda görebilmek için 1.5 yıl beklediklerini belirterek, “Geçen yıl da okulları ziyaret ettim ama okullar hayalet okul gibiydi. Koridorlar boş, sınıflar boştu. Onun için bu yıl hedefimiz, eğitimin kesintisiz sürdürülebilmesi. Uzaktan eğitim süreci öğretmenlerimiz için kolay olmadı. Muhtemelen bu 1.5 yıllık eğitim kaybımızın açığını ilerleyen süreçte göreceğiz. Bu yıl açısından hedefimiz, herhangi bir kesintiye uğramadan eğitim öğretimi sürdürmek” dedi.

Ayaz, okulların açılmasıyla birlikte vaka sayılarında da artış yaşandığına dikkat çekerek, “Uzun bir aradan sonra il genelinde günlük 100 vakayı geçtik. Bugün 106 vaka var. Yaklaşık iki aydır böyle bir tabloyla karşılaşmamıştık. Okulların açılmasından sonra vaka sayılarımız artmaya başlamıştı. Günlük ortalamalarımız iki haftadır zaten yükselişteydi. Okulların açılmasının bir etkisini gördük. Dün sabah itibariyle 12 öğretmenimiz, 106 öğrencimiz pozitif. Temaslılarla birlikte toplam sayı 500’ün üzerinde. Bu sabah itibariyle de vaka sayılarımız; 17 öğretmenimiz, 123 öğrencimiz ve temaslılarla birlikte 600 olmuş. Yani bir günde hemen hemen toplam sayıda 100 kişilik bir artış var. Bu yüzden önceliğimiz hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin sağlığını korumak. Tüm kurallara azami olarak riayet edilmesini istiyoruz. Muhakkak maskeli olarak ders anlatılmalı. Öğrencilerin kurallara uyması, sınıfların havalandırılması ve aşı konusundaki ısrarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.