enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4221
EURO
34,4442
ALTIN
2.488,21
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Son Dakika: Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı…

Son Dakika: Meteoroloji’den Sağanak Yağış Uyarısı…
8 Ocak 2022 08:17
A+
A-

Son dakika… Meteoroloji’den 8 Ocak Cumartesi günü beklenen hava durumuna ilişkin uyarılar geldi. Yapılan değerlendirmelere göre yurdun Batı kesimlerinde yağışlar etkili olacak. Yağışların, Antalya, Muğla ve Aydın’ın bazı kesimlerinde kuvvetli olacağı belirtildi. İstanbul’da da bugün yağmur beklenirken, Prof. Dr. Orhan Şen, kentte son 15 yılda ocak ayında hiç bu kadar yüksek sıcaklık yaşanmadığını ortaya çıkaran bilgiler açıklayarak “Kıyaslamayı siz yapın” dedi. İşte son dakika hava detaylar…

Son dakika hava durumu… Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8 Ocak’ta (bugün) beklenen hava durumu tahminlerini paylaştı ve özellikle Akdeniz ve Ege olmak üzere yurdun batı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. İşte son dakika hava durumu haberi…

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Konya’nın batısı, Bolu, Karabük, Düzce, Ordu ve Giresun çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Antalya çevreleri, Muğla’nın kıyı kesimleri ile Aydın’ın güneybatı kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

İSTANBUL’DA SON 15 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen son dakika hava durumu ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Şen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Bugün Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Konya, Bolu, Karabük ve Giresun Yağmurlu. Yağışlar Antalya, Muğla’nın kıyısı ile Aydın’ın güney batısında gök gürültülü ve kuvvetli.
Önümüzdeki haftanın ilk yarısında Antalya ve Muğla’da gene aşırı yağış olabilir.

İstanbul’da bugün sabah yağmurlu sıcaklık 12-13 derece. Sıcaklık düşmeye başladı. İstanbul’da son 15 yılın ocak ortalaması en yüksek sıcaklığı 10 C. Ocak ayı ortalama metrekareye düşen toplam yağış 100 kg. Aralık ayı ortalama toplam yağış 104 kg.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.