enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5505
EURO
34,9656
ALTIN
2.457,06
BIST
9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Suriyeliler için AB para yolluyor

Suriyeliler için AB para yolluyor
25 Haziran 2021 12:21
A+
A-
AB, Türkiye’deki Suriyelilerin desteklenmesi için 3 milyar avro bütçe ayıracak
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB’nin Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Suriyelilerin desteklenmesi amacıyla 2024’e kadar 3 milyar avroluk bütçe ayıracağını bildirdi.
 
 

BRÜKSEL(AA) – AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nin ardından AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB dönem başkanı Portekiz’in Başbakanı Antonio Costa ile ortak basın toplantısı düzenledi.

AB Zirvesi’nde Türkiye ile ilişkilerin ve bu kapsamda Suriyelilerin durumunun görüşüldüğünü aktaran von der Leyen, “Milyonlarca Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’yi ve Ürdün ile Lübnan gibi bölgedeki diğer ortakları desteklemeye devam edeceğimizi açıkça söylemiştik.” dedi.

Von der Leyen, yükün büyük çoğunluğunun bölgenin üzerinde olduğunu, sığınmacıları korumak ve ev sahiplerini desteklemenin Avrupa’nın ortak çıkarına olduğunu söyledi. Geçmişte destek verdiklerini, gelecekte bunun devam edeceğini vurgulayan von der Leyen, şunları söyledi:

“Türkiye’deki mültecileri desteklemek için 2024’e kadar ilave olarak 3 milyar avro ayırmayı planlıyoruz. Bu para tamamen AB bütçesinden gelecek ve mültecilerin sosyo ekonomik desteklenmesinde kullanılacak. Artık sadece acil yardım kalemleri olmayacak. Çünkü Suriyeliler yıllardır bu bölgede yaşıyor ve gelecek yıllar için bir perspektife ihtiyaçları var. Ek olarak Türkiye’yi doğu sınırında göç yönetimi konusunda destekleyeceğiz. Aynı zamanda AB Komisyonu, Ürdün ve Lübnan’daki Suriyeliler için 2024’e kadar 2,2 milyar avro sağlayacak. AB üyelerini daha fazla finansman sağlamaya davet ettik.”

AB liderlerinin bu paketi desteklediği bilgisini veren von der Leyen, AB Komisyonu’nun şimdi resmi yasal teklifi hazırlayacağını aktardı.

 

 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.