enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Tom Cruise İstanbul’da

Tom Cruise İstanbul’da
24 Temmuz 2023 15:26
A+
A-

Dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Tom Cruise, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un girişimleriyle son filminin ikinci bölümünün çekimleri için İstanbul’a geldi. Pazar günleri kapalı olan Kapalıçarşı’nın kapıları Cruise için açıldı.

Tom Cruise, 12 Temmuz’da vizyona giren son filmi ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma’ serisinin ikinci bölümünün çekimleri için İstanbul’a geldi.

Pazar günleri kapalı olan Kapalıçarşı Tom Cruise ve Film ekibinin inceleme yapması için açıldı. Kapalıçarşı bir başka ajan filmi olan James Bond’a da iki kez ev sahipliği yapmıştı.

Tom Cruise 60 yaşında olmasına rağmen, Ajan Ethan Hunt karakterini canlandırdığı ‘Görevimiz Tehlike’ (Mission Impossible) filmlerinin çekimleri sırasında dublör kullanmıyor.Normal yaşamında da motosiklet kullanan Tom Cruise’un ABD’de 12 Temmuz’da vizyona giren filminin aksiyon sahnelerinde de bol bol motosiklet kullanılmıştı.

Yönetmenliğini Christopher McQuarrie’nin yaptığı 291 milyon dolar bütçeli filmin ilk bölüm olduğu, devamının da geleceği biliniyordu.

Ancak filmin konusu ve çekim mekanları bir sır gibi saklanıyordu. Film ekibinin bazı çekimler için İstanbul’u seçtikleri bir kaç gün önce ortaya çıktı.

Tom Cruise ve yönetmen Christopher McQuarrie’nin yanı sıra film ekibinin yöneticileri Kapalıçarşı’ya gelerek inceleme yaptı. Ekip ilk olarak Kapalıçarşı’daki Çuhacı Han, Cebeci Han, Zincirli Han’ı gezdi, daha sonra Kapalıçarşı’nın dışındaki Büyükvalide Han’da incelemelerde bulundu.

Hürriyet

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.