enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7264
EURO
36,6258
ALTIN
2.962,66
BIST
9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

WhatsApp’tan Telegram’a Mesaj Gönderilebilecek!

WhatsApp’tan Telegram’a Mesaj Gönderilebilecek!
26 Mart 2022 16:13
A+
A-

Avrupa Birliği’nin aldığı karar uyarınca WhatsApp, iMessage, Telegram, Signal gibi anlık mesajlaşma uygulamaları birbirlerine mesaj gönderebiliecek. Yani bir kullanıcı WhatsApp’tan Telegram’a mesaj atabilecek.

Avrupa Birliği’nin tekelleşmeyi engellemeye yönelik çalışmaları sürüyor. Alınan kararlar uygulamalar, rakipleriyle uyumlu bir biçimde çalışmak zorunda olacak.

Buna göre iMessage, Facebook Messenger, WhatsApp gibi çok sayıda kullanıcıya sahip anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden daha az sayıda kullanıcıya sahip diğer uygulamalara mesaj gönderilebilecek.

Bu iletişim yöntemini zorunlu kılan Avrupa Birliği yaptığı açıklamada WhatsApp gibi uygulamalar, geliştiricilerin talebi üzerine uygulamalarını diğer mesaj platformlarıyla uyumlu hale getirecek. Bu durumun gerçekleşmesiy halinde bütün platformlar arasında mesaj yazmak, dosya göndermek, görüntülü arama yapmak mümkün hale gelecek. Yani iPhone’unuzdaki iMessage’dan bir Telegram kullanıcısıyla yüz yüze görüşme yapabileceksiniz.

Hazırlanan yasa ile WhatsApp ve iMessage gibi platformların daha küçük platformlara API desteği sunması zorunlu kılınacak. Dijital Piyasalar Yasası adı verilen çalışmaya katılmayı reddeden uygulamalara para cezası verilecek.

API desteği vermesi gereken uygulamalar için alt sınır 45 milyon aktif kullanıcı yıllık 10 bin kurumsal kullanıcı olarak belirlendi.

Bu yasayı ihlal eden şirketlere kazançlarının yüzde 10’u kadar ceza verilecek. İhlalin tekrarı halinde ceza oranı yüzde 20’ye çıkarılacak. Ayrıca mesajlaşma platformları kullanıcılara hangi web tarayıcı, arama motoru ya da sanal asistanı kullanmak istediğini de sormak zorunda olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.