enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
ALTIN
2.449,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

YouTube yeni ödeme kuralları getirdi

YouTube yeni ödeme kuralları getirdi
7 Haziran 2021 15:08
A+
A-

YouTube içerik üretenlere ödeme konusunda yeni şartlar getirdi

Dünyanın en büyük video paylaşım platformları içerisinde yer alan YouTube, ödeme konusunda fazlasıyla bonkör davranıyor. Özellikle son dönemlerde bu tür ödemelerde gözle görülür bir artış var. YouTube’un Küresel Müzik Birimi Başkanı Lyor Cohen içerik üreten kişilere ödemelerde 4 milyar doları bulduklarını söyledi.

Google platformu olan YouTube neredeyse her şeyi içerik üreticilere borçlu. Onların yayınladığı içerikler sayesinde büyük bir gelir sağlanabiliyor. Sağlanan gelirlerin yaklaşık olarak yüzde 30 gibi bir bölümü içerik üreticilere dağıtılıyor. Bunun önemli bir bölümü reklamlardan geliyordu.

Platform tarafından yapılan bir açıklamaya göre yeni bir kural daha belirlendi. Bu kurala göre isteyen herkes içerikleri üzerinden kazanamayacak. Haziran ayı itibarıyla topluluk kurallarını ihlal edenler bu tür gelirlerden faydalanamayacak.

YouTube’dan para kazanmak için kullanılacak hesabın hiçbir şekilde topluluk kurallarını ihlal etmemiş olması gerekiyor. Aksi halde herhangi bir ödeme yapılmayacak. Bu konuda abone veya izlenme sayısına bakılmayacak. Uygulamanın ne kadar esnek davranacağı ise ilerleyen zamanlarda daha net görülecek.

Güvenliğini korumak için de ek tedbirler alan YouTube, bu konuda içerik üreticilerin de dikkatli olması gerektiğini düşünüyor. YouTube İş Ortaklığı Programı güncellemesi ile birlikte yeni yükümlülükler ortaya atılmış oldu. Ayrıca Premium kullanan kişi sayısında da önemli bir artış yaşandığı ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.