enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Zorunlu Olarak Başladı… Uymayan Araçlara Bin 152 TL Ceza Kesildi

Zorunlu Olarak Başladı… Uymayan Araçlara Bin 152 TL Ceza Kesildi
13 Aralık 2022 09:24
A+
A-

Ticari araçlarda kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinden itibaren zorunlu olarak başladı. Trafik polisleri sabahın erken saatlerinde lastik dişlerinin bir bir ölçerek kontrol etti. Lastik dişleri yönetmeliğe uygun olmayan araç sürücülerine bin 152 TL ceza kesildi.

Aksaray’da trafik polisleri sabahın erken saatlerinde yaptığı uygulamalarla 1 Aralık tarihinden itibaren ticari araçlarda zorunla olan kış lastiği kontrolü yapıyor. Lastik dişlerinin bir bir ölçüldüğü kontrollerde lastik dişleri yönetmeliğe uygun olmayan araç sürücülerine ceza kesiliyor.

Ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği denetimlerinde özellikle sabah erken saatlerde işçi, okul servisleri, kamyon ve diğer ticari araçların yoğun olduğu bölgelerde görev alan trafik polisleri tüm ticari araçları tek tek durduruyor.

BİN 152 TL PARA CEZASI KESİLİYOR

Ehliyet, ruhsat ve yetki belgeleri kontrol edilerek araçların sorgulandığı uygulamalarda polis ekipleri ellerindeki ölçüm aletiyle ticari araçların lastiklerini bir bir ölçüyor. Kış lastiğinin derinliği kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 mm’den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda 1,6 mm’den az olan araçlara bin 152 TL para cezası kesilirken, araç sürücülerine yönetmeliğe uygun olarak lastik takmaları konusunda gün veriliyor. Polis ekiplerinin yaptığı uygulamalar özellikle her gün sabahın erken saatlerinde devam ediyor. (İHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.