enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Asgari Ücret Zammı İçin En Güçlü Tahmin! Yeni Açıklama Geldi

Asgari Ücret Zammı İçin En Güçlü Tahmin! Yeni Açıklama Geldi
24 Ekim 2022 08:21
A+
A-

Milyonlarca çalışan asgari ücrete Ocak ayında yapılacak zam oranına kilitlenmiş durumda. Kulislerde her gün yeni bir rakam konuşulurken, özellikle hükümet ve AK Parti içerisinden gelecek açıklamalar yakından takip ediliyor. Son olarak asgari ücret zammıyla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş “Yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir” dedi.

Asgari ücret zammıyla ilgili vatandaşlar gelen haberleri yakından takip ediyor. Kulislerde asgari ücret için “8 bin 500 TL” tahminleri öne çıkarken, asgari ücretin 10 bin TL’yi bulacağı hatta aşabileceğini söyleyen de var. Ancak asgari ücrette en güçlü sinyal ise Cumhurbaşkanlığının Meclis’e sunduğu 2023 Merkezi Yönetim Bütçesi’nin satır aralarından çıktı.

SİGORTA PİRİM DESTEĞİ YÜZDE 58 ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Meclis’e sunulan bütçede; 2022’deki 43,1 milyar TL olan işveren sigorta pirim desteği yüzde 58 artırıldı. Yani işverene çalışanlarının sigortası için verilecek destek yüzde 58 yükseltildi.

İşveren verilen destek yüzde 58 olunca asgari ücrette de aynı oranda zam beklentisi oluştu. Eğer yüzde 58’lik bir zam oranı olursa asgari ücrete 3 bin 190 TL zam gelecek. Böylece asgari ücret 8 bin 690 TL olabilir.

Ocak ayında yapılacak zam için gözler hükümete çevrilirken, yetkili isimlerden yapılan açıklamalar da yakından takip ediliyor.

NUMAN KURTULMUŞ’TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Son olarak Milliyet’ten Abdullah Karakuş’un sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret çalışmalarından memur emekli maaşlarına kadar birçok konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı;

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

“Burada yapılacak şey, fiyat artışlarının karşısında vatandaşımızın alım gücünü arttıracak tedbirlerin ortaya konulmasıdır, klasik bir klişedir, ama onu yapıyoruz. Hükümetin önceliklerinden birisi enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmemektir. Bunun için neredeyse her Bakanlar Kurulundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız alınan tedbirleri açıklıyor.

Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.