enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2520
EURO
35,1150
ALTIN
2.507,67
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

BU BESİNLER YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR!

BU BESİNLER YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR!
20 Haziran 2021 13:00
A+
A-

Doğru beslenip, genç görünmek sizin elinizde… Bu besinler sayesinde kırışıklıklarınız azalacak ve daha genç görüneceksiniz… İşte 10 yaşlanma karşıtı gıda…

En iyi cilt yumuşatıcı: Nar

Bu meyce C vitamini ile doludur ve C vitamini de cildinizi güneşin sebep olduğu kırışıklıklara karşı korumak için birebirdir. New York Tıp Sinai Okulu’nda Dermatoloji alanında yardımcı doçent olan Dr. Debra Jaliman ekliyor: Nar tohumlarının suyu ellagik asit ve punicalagin içerir. İlki serbest radikallerin verdiği hasara karşı savaşan polifenol bir bileşiktir; ikincisi ise kollajeni korumak için vücudunuzun kapasitesini artırabilen bir süper besindir.

– Her hafta en az bir fincan tüketin ve sadece suyunu değil, kendisini de.

İnce çizgileri düzeltir: Yaban mersini

Bu lezzetli küçük mavi toplar neredeyse diğer tüm yiyeceklerden daha fazla antioksidan içerirler. Bu antioksidanlar, güneşe maruz kalma, duygusal stres, fazla egzersiz (özellikle koşma) ve cilde zarar veren serbest radikallere karşı cildinize ekstra koruma sağlar.

– Her gün bir su bardağı tüketmeniz sıkılık kaybı, ince çizgiler ve kırışıklıkları önlemek için yardımcı olacaktır.

En iyi sıkılaştırıcı: Lahana ve ıspanak

Bu hayati sebzeler güneşin oluşturacağı zarara karşı korunmanızı sağlayacak özel bitkisel besinler ve antioksidan bileşikleri içerir. Tarım Gıda Kimyası Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, ıspanak cilt elastikiyetini arttıran beta-karoten ve lutein kaynağıdır.

– Her hafta tüketmeye özen gösterin.

En iyi kızarıklık önleyici: Soğuk su balıkları

Sardalya, somon ve uskumru omega-3 yağ asitleri içerir. Bu asitler cildin hücre zarlarını güçlendirir ve nemli olmasını sağlar.

– Bu balıkları haftada iki porsiyon tüketmek egzema ve sedef hastalığı gibi kronik deri iltihaplarını azaltır.

Kahverengi lekeleri azaltmak için en iyisi: Yeşil çay

Dr. Jaliman bu sağlıklı içeceğin kateşinler (hiperpigmentasyon gibi güneş hasarlarını önlemek için en etkili bileşiklerden biri) ve polifenoller (serbest rakillerin vereceği hasarı tersine çevirebilecek antioksidanlar) içerdiğini belirtiyor.

– Günde en az bir fincan tüketmek, bir ay gibi kısa bir sürede etkisini gösterecektir.

Nemli bir cilt için en iyisi: Karpuz

Bu canlandırıcı, tatlı meyve nihai antioksidan olan C vitaminine ek olarak, hücrelerde su dengesini düzenleyen likopen ve potasyum içerir.

– Haftada en az 2 kez tüketilmelidir.

Sağlıklı bir ışıltı için en iyisi: Zeytinyağı

Zeytinyağındaki iyi yağlar son derece yararlıdır; kalp dostu omega 3 içerir ki bu dolaşımı kuvvetlendirip, cildin pembe ve esnek olmasını sağlar.

– Her gün bir yemek kaşığı mutlaka tüketilmelidir.

Bitter çikolata

Bir çalışma, bitter çikolatanın kırışıklıkları önleyebileceğini buldu. Aynı zamanda cildin elastikiyetini ve cildin nem seviyesini korur. Bitter çikolata ayrıca ultraviyole ışınlarının cilde zarar vermesini önleyen flavanoller içerir.

Avokado

Avokado, iltihapla savaşan ve pürüzsüz, esnek cilt oluşumunu sağlayan yağ asitlerine sahiptir. Bu yüzden yaşlanma karşıtı gıdadır. Ayrıca yaşlanmanın olumsuz etkilerini önleyen birçok farklı temel besin maddesini de taşırlar. Bu besin potasyum, B vitaminleri ve E, C, K ve A vitaminlerini içerir. Avokadoda bulunan A vitamini cildin ölü hücreleri vücuttan atmasına yardımcı olur. Böylece cilt pürüzsüz ve parlak bir görünüme kavuşur. Avokadodaki karotenoid içeriği ayrıca toksinleri ve güneş ışınlarından kaynaklanan herhangi bir hasarı engellemeye yardımcı olur. Sonuç olarak, cildi kanserli etkilere karşı korur. Ayrıca avokadoyu yüz maskesi olarak da kullanabilirsiniz. Avokado yüz maskesi kızarıklığı azaltmaya, iltihapla savaşmaya ve cildinizdeki kırışıklıkların görünümünü önlemeye yardımcı olacaktır.

Sarımsak

Sarımsak antibakteriyel, antioksidan ve detoksifikasyon özelliklerine sahiptir. Bu nedenle sarımsak, cildinizi yaşlanmanın etkilerine karşı korumak için iyi bir besindir. Sarımsak tüketmenin en iyi yolu çiğ yemektir. Doğrayıp sevdiğiniz içeceğin yanında tüketebilirsiniz. Aksi takdirde, yemeklere keskin ve baharatlı bir tat kattığı için kızartmalarınıza ve kızartmalarınıza ekleyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.