enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,1704
EURO
47,0707
ALTIN
4.336,96
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
34°C

‘Camdaki Kız’ın Feride’si Nur Sürer: Annem Feride Gibiydi

‘Camdaki Kız’ın Feride’si Nur Sürer: Annem Feride Gibiydi
3 Mart 2022 12:44
A+
A-

‘Camdaki Kız’da ‘Feride’ karakterini canlandıran Nur Sürer, Armağan Çağlayan’ın sunduğu YouTube ‘Dur Bi Dinle’ programına konuk oldu.

Reyting rekorları kıran dizide otoriter bir anneye hayat veren Sürer, Feride rolünü kendi annesine benzettiğini söyledi.

Kanal D’nin ilgiyle izlenen dizisi ‘Camdaki Kız’da Nalan’ın baskıcı annesi Feride’ye hayat veren Nur Sürer, Armağan Çağlayan’ın YouTube programı ‘Dur Bi Dinle’ye konuk oldu.

1979 yılında sinemaya “Bereketli Topraklar” filmiyle başlayan ve filmografisinde Oscar ödüllü “Umuda Yolculuk”, “Yılanların Öcü” gibi sayısız başyapıt bulunan Nur Sürer, bugüne kadar kendisi gibi birini oynamadığını söyledi.

“TANIMADIĞIM KADINLARI DA OYNADIM”

“Kırsal kesimden tanımadığım kadınları da oynadım” diyen Sürer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben şehir çocuğuyum sonuçta. ‘Bereketli Topraklar’da Adana’da işçi kadını oynadım. ‘Derman’da bir Kürt kadını oynadım. O zaman Anadolu’da çok film çekiliyordu. Çok gidiyorduk, Üniversite gibi oldu benim için. Bu coğrafyayı tanıma imkânı yarattı bana.”

Futbolu çok sevdiğini de anlatan usta oyuncu, “Koyu Beşiktaşlıyım” dedi.

“ANNEM OTORİTERDİ”

Samimi açıklamalarına devam eden Sürer, “Annem otoriterdi, biraz Feride gibiydi. Ben de disiplinli bir çocuk oldum; toparlayıcı, iş bitirici, titiz. Her ailede biri oluyor genelde, bizim ailede bu ben oldum” dedi.

“KAFAMA UYMAYAN HİÇBİR İŞTE ÇALIŞMIYORUM”

Çok şanslı bir oyuncu olduğunu da belirten Nur Sürer, “Mesleğe iyi bir yönetmenle, Erden Kıral’la başladım. Yönetmen benim için çok önemli. Kafama uymayan hiçbir işte çalışmıyorum ben” dedi.

Dayıları ve anneannesinin yaşadığı İsviçre’ye gittiğini ama dayanamayarak dört yıl sonra döndüğünü de anlatan sanatçı, “Çok fazla uyum sağlayamadım. Her şey ölçülü biçili. Ne kadar sıkıldığımı gördüm. Oğlum Londra’da, onun yanına gittiğimde de 10-12 gün sonra dönmek istiyorum” dedi.

“ÖNCELERİ DAHA DA TİTİZDİM”

Bülent Kayabaş ile evliliğinden bir çocuğu bulunan Nur Sürer, oğlu Ümit Kayabaş’ın da kendisi gibi düzenli olduğunu anlattı: “Önceleri daha da titizdim. Temizlik yaptıysam, kızardım oturmayın diye. Ümit, sekiz senedir İngiltere’de yaşıyor. O da düzenli, Yemek yapan bir çocuk.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.