Türkiye’nin en büyük moda şovlarını gerçekleştiren Dosso Dossi Fashion Show, 2021 sonbahar-kış dijital platform defilesinin çekimlerini Nisan ayında Salda Gölü’nde gerçekleştirecek.
“Su sorununa dikkat çekilecek”
Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen Türkiye’nin su stresli ülkeler sınıfında olduğunu belirten Hikmet Eraslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilinçsiz su tüketimine ve su kaynaklarının korunmasına da vurgu yapacak bir konsept hazırladıklarını söyledi. Hikmet Eraslan, “Salda Gölü’nde çok farklı tekniklerle yine dikkat çekici bir defile gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin en derin tatlı su gölü olan Salda’dan su kaynaklarının korunmasına dair mesaj vereceğiz. Aynı zamanda NASA’nın Mars operasyonuyla gündeme gelen Salda Gölü’nün tanıtımı amacıyla görüntüleri 50 ülke televizyonlarında yayınlayacağız. Moda ve turizmi birleştirdiğimiz konseptimizi bölgenin turizm ekonomisine de katkı sağlamak amacıyla genişletiyoruz.”
Defilede ünlü mankenler yer alacak
Çevresel hassasiyetler göz önünde bulundurularak ve yetkililerin denetiminde özel sistemler kullanılarak yapılacak çekimlerde toplam 50 manken görev yapacak.