enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3582
EURO
34,9598
ALTIN
2.324,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

EZBER BOZAN YENİ AŞI KARARI! RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

EZBER BOZAN YENİ AŞI KARARI! RESMİ AÇIKLAMA GELDİ
7 Eylül 2021 14:30
A+
A-

Son dönemde varyantları ile adını duyuran koronavirüs için Çin’den flaş bir karar geldi. Çin merkezli Sinopharm yeni koronavirüs varyantlarına karşı mRNA tabanlı aşı geliştirdiklerini duyurdu.

Dünya iki yıldır koronavirüsün pençesinde… İlk olarak 2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde görülen virüs son dönemde varyantları ile gündemde.

Baskın tür haline gelen Delta ile dünya genelindeki vaka sayılarında artış yaşanırken, Mu varyantının aşıları etkisiz bırakabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bilim dünyası ‘varyantlar sonrası yeni bir aşıya ihtiyaç var mı’ sorusunun cevabını ararken Çin’den flaş bir adım geldi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Çin merkezli Sinopharm yeni koronavirüs varyantlarına karşı mRNA tabanlı aşı geliştirdiklerini duyurdu.

Çin Ulusal Biotec Grubundan bir yetkili, Çin Merkez Televizyonu’na verdiği bir röportajda, Sinopharm’ın halihazırda iki inaktive, bir mRNA aşısı ve bir rekombinant olmak üzere dört aşı geliştirdiğini söyledi.

Söz konusu açıklamada ‘Çin Ulusal Biotec Grubu, karmaşık bilimsel ve teknik sorunlara sürekli çözümler arıyor. Mutasyona uğramış Kovid-19 suşlarına karşı ikinci nesil aşının araştırılması ve geliştirilmesi iyi sonuçlar verdi’ ifadelerine yer verildi.

mRNA aşısının yeni Kovid-19 varyantlarıyla savaşmayı amaçladığını vurgulayan yetkili, aşının mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürüleceğini belirtti.

Çin, Sinopharm ve Sinovac’ın geliştirdiği 2 milyar dozdan fazla çoğu inaktif olan aşı üretimi gerçekleştirmişti.

Türkiye’de de kullanılan Sinovac aşısının (iki doz) etkinlik oranları ise yüzde 83 olarak açıklanmıştı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.