Yalı Çapkını, Çöp Adam, Camdaki Kız gibi kitapları ekranlara uyarlanan Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, konuk olduğu programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kitaplarının dizi olmaya devam edeceğini ifade eden Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, kısa sürede gündeme bomba gibi düştü. Budayıcıoğlu, “Uyarlama hikayelerim ve dizilerim devam edecek” dedi.
Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu programda yaptığı açıklamalar ile gündeme geldi. Yalı Çapkını, Çöp Adam, Camdaki Kız gibi kitapları dizi olarak ekrana getirilen Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, yeni projeleri hakkında konuştu.
Kitaplarını dizi olarak izlemeye devam edeceğimizi söyleyen Budayıcıoğlu, şunları söyledi:
“İnsanlar kendilerini bu dizinin bir yerinde buluyorlar. Ben bütün dizilerimde hikayenin aslını gerçek hayatlardan alıyorum, gerçek karakterleri alıyorum. Birinin hayatını olduğu gibi ekrana getirmiyorum. Çünkü bunu yaparsam sır saklamak zorundayım, kişileri tanıtacak ipuçlarından kaçmak da yetmiyor. Ben hikayeyi alıyorum, başka yerlerde başka kişilerle başka ortamlarda yaşatarak kişiyi tamamen koruma altına alıyorum. Ama sonuç olarak, bütün dizilerde gerçek karakterler ekrana geliyor. Kimine diyorsunuz ki aynı babam, aynı benim kocam… Veya tıpkı benim çocukluğum, ben de bunun gibi yaşamıştım çocukken diyorsunuz. Yani insanlar çok daha fazla empati yapıyor ve kendilerini bu dizinin bir yerinde inanın, buluyorlar. Diziye en olumsuz eleştiri yapanlar bile, o dizinin bir yerinde kendini bulmuş ama bulduğu yerde de hem kendine hem yaşadıklarına sinir olmuş; o öfkeyi bize yönlendirebiliyor. Hay hay helal olsun; onlar rahatlasın bize öyle söylesinler.
Yorulmadan çalışıyorum. Bunun yanında büyük destek alıyorum, zaten o destek olmasa bu yaşta bu diziler kolay iş değil, her gün televizyonlarda konuş, bu kadar dizinin senaryosuyla uğraş. Benim de artık mutluluğum bir başkasına dokunabilmek, yardımcı olabilmek oldu. Seyirciler, Yalı Çapkını dizisindeki karakterleri sevdiler. Kötü karakterimizi de iyileri de sevdiler. Biz orada çok genç iki insanın hikayesini anlattık. Daha erişkin bile olmamış çocuklar, fakat iki tarafın da ailesi evlen diyor. Bizim memleketimizde bu çok yaşanıyor, biz ‘Yok canım olur mu öyle şey?’ desek de, bizim asıl gerçeklerimiz bunlar. Şehirlerde biz bunları görmüyor olabiliriz ama, bu gerçekleri gösteriyorum. İnşallah Allah sağlık verirse göstermeye de devam edeceğim”