enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Hava Durumu Uyarıları Peş Peşe Geldi! Kuvvetli Yağış, Dolu ve Hortum…

Hava Durumu Uyarıları Peş Peşe Geldi! Kuvvetli Yağış, Dolu ve Hortum…
4 Haziran 2022 08:30
A+
A-

Meteorolojiden gelen son dakika haberine göre birçok ilde kuvvetli ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak. Yapılan açıklamaya göre 4 Haziran Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren iç Ege, Akdeniz’in batı kesimleri, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun bazı illeri, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’daki bazı illerde kuvvetli yağışlar etkili olacak. Öte yandan öğleden sonra için bazı illerde dolu ve hortum riski olduğu belirtildi.

Hava durumuna ilişkin son uyarılar geldi. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ederken, bugün (cumartesi) yurdun büyük bir bölümünde yağışlar etkili olacak. Ayrıca, sosyal medyada yaptığı hava durumu paylaşımlarıyla bilinen “havaforum” isimli hesap, öğleden sonra için dolu ve hortum uyarısında bulundu. İşte 4 Haziran’da beklenen hava durumu…

METEOROLOJİDEN ÇOK SAYIDA İL İÇİN YAĞMUR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Aydın, İzmir ve Muğla’nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri, Denizli, uşak ve Afyon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca İç Ege’de dolu yağışının da etkili olabileceği belirtildi.

Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı görülmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor.

Twitter’da yaptığı hava durumu paylaşımlarıyla bilinen “havaforum” isimli hesaptan dikkat çeken bir uyarı yapıldı. İri dolu ve hortum tehlikesine dikkat çekilen paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

Dikkat! Bugün (Cumartesi) Ankara dahil İç Anadolu Bölgesi ile İç Ege’de kuvvetli meteorolojik hadiselerin oluşmasını tahmin ediyoruz. Öğleden sonra iri dolu yapabilecek, hortum oluşturabilecek hava olayları oluşabilir. Bu oluşumlar yerel ve hızlı bir biçimde gerçekleşecek.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Marmara, kuzey Ege kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların le saatlerinden sonra Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri, Denizli, Uşak ve Afyon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme ve ulaşımda aksamalar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve zamanla yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.