enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
ALTIN
2.420,94
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Instagram’a YouTube Benzeri Özellik!

Instagram’a YouTube Benzeri Özellik!
15 Mart 2022 12:41
A+
A-

Instagram uygulamasında canlı yayın yaparken artık moderatör belirlenebilecek. Peki moderatörün yetkileri ne olacak?

YouTube ve Twitch’te alışık olduğumuz canlı yayın moderatörü özelliği Instagram uygulamasına geldi. Sosyal medya şirketi, yeni özelliği “İçerik üreticilerin Instagram canlı yayınlarına bir mod atayabilecekleri ve onlara belirli yetkiler verebilecekleri Canlı Yayın Moderatörünü kullanıma sunuyoruz” sözleriyle duyurdu.

Günümüzde canlı yayın yapmak için sadece bir sosyal medya hesabına sahip olmak yetiyor. Ancak canlı yayınların bu kadar kolay yapılabilir olması, denetim sorununu da beraberinde getiriyor. Örneğin yayın yüzbinlerce kişiyle dolduğunda tek bir kişinin tüm yorumları kontrol etmesi imkansız. Bu noktada moderatörler devreye girecek.

İçerik üreticiler, canlı yayın esnasında yorum bölümündeki menü aracılığıyla istedikleri kullanıcıyı moderatör olarak atayabilecekler. En fazla kaç mod belirlenebileceği merak edilirken, Instagram bu konuda herhangi bir şey söylemedi.

Bir canlı yayına moderatör olarak atanan bir kişi, sakıncalı olduğunu düşündüğü yorumları “Report” özelliğiyle bildirebilecek. Buna ek olarak istediği izleyiciyi canlı yayından çıkarabilecek ve yorum yapmasını engelleyebilecek. İlgili kişi, yorum yapmasına izin verilmediği müddetçe canlı yayınlara herhangi bir mesaj yazamayacak.

Instagram CEO’su Adam Mosseri, canlı yayın moderatörü özelliğiyle alakalı sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Mosseri, “Canlı yayın yapıyorsanız, yorumlarla uğraşmanın çok güç olduğunu biliyorsunuzdur. Yorumları sizin adınıza yönetmesi için birini moderatör olarak atayabileceğiniz Canlı Yayın Moderatörünü kullanıma sunuyoruz” dedi.

Adam Mosseri bir başka tweet’inde Rusya’nın Instagram’a erişim engeli kararına tepki gösterdi. Mosseri, “Pazartesi günü Instagram Rusya’da engellenecek. Bu karar, Rusya’da 80 milyonu birbirinden ve Rusya’daki insanların yaklaşık yüzde 80’i ülkelerinin dışında bir Instagram hesabını takip ettiğinden dünyanın geri kalanından kesecek. Bu yanlıştır.” dedi. (Shift Delete)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.