enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2247
EURO
34,9384
ALTIN
2.418,85
BIST
10.676,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

KVKK’den ‘Efsane İndirim’ Uyarısı, Önerilerini Paylaştı

KVKK’den ‘Efsane İndirim’ Uyarısı, Önerilerini Paylaştı
24 Kasım 2022 13:33
A+
A-

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), özellikle “efsane kasım”, “efsane cuma” ve farklı isimlerle yapılan indirim kampanyaları nedeniyle internetten alışverişin arttığı dönemlerde, kişisel verilerin korunması adına alıcılara güvenirlik ve şifre değişikliğini de içeren bir dizi uyarıda bulundu.

İnternetten alışverişin giderek arttığı son yıllarda güvenirlik ve alıcının kişisel verilerinin izinsiz şekilde işlenmesi gibi çeşitli sorunlarla karşılaşılabiliyor.

Her yılın kasım ayında “efsane kasım”, “efsane cuma” ve farklı isimlerle yapılan kampanya dönemlerinde bu risk daha fazla ön plana çıkıyor.

KVKK, internet alışverişlerinde kişisel verilerin korunması için yapılması gerekenlere yönelik önerilerde bulundu.

KVKK’nin tavsiye ve önerileri şunlar:

– Kampanya mesaj ve bildirimlerinin orijinal kaynağından gelip gelmediği kontrol edilmeli.

– İnternet sitesinin bağlantı adresinin doğruluğundan emin olunmalı.

– Alışveriş yapılan sitenin 3D güvenli ödeme yöntemi ve SSL sertifikasının bulunup bulunmadığı ile sitenin iletişim bilgileri kontrol edilmeli.

– Alıcılar, mutlaka kişisel verilerin işlenmesine ilişkin aydınlatma metnini incelemeli.

– Ödeme esnasında fiziki kart bilgileri yerine sanal kart bilgileri kullanılmalı.

– Mümkünse işlemler şahsi cihazlar üzerinden gerçekleştirilmeli.

– Şüpheli işlemlere karşı şifre ve parolalar güncellenmeli.

– Güvenliğinden emin olunmayan e-postalar ve ekleri açılmamalı.

– Sahte uygulamalara ve sahte bağlantılara karşı dikkatli olabilmek adına işlem yaparken acele edilmemeli.

– Yapılacak işlemlerle ilgisi olmayan bilgiler istendiği takdirde sorgulayıcı olunmalı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.