enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2372
EURO
37,8241
ALTIN
2.923,97
BIST
8.898,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Yağmurlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Çok Bulutlu
25°C

MEB Harekete Geçti ve Bakan Özer Duyurdu! 81 İlde Başlıyor

MEB Harekete Geçti ve Bakan Özer Duyurdu! 81 İlde Başlıyor
13 Haziran 2022 07:50
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti. Bakan Mahmut Özer resmen duyurdu. Bu ilk olacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kovid-19 salgını sonrası öğrenme kayıplarını telafi etmek için sürekli yanlarında olmak için çalıştıklarını ifade etti. Bakan Özer, 4,7 ve 11.sınıfları da kapsayın yeni dönemi ‘Yeni bir süreci başlatıyoruz’ diyerek açıkladı. İşte eğitim ile ilgili yeni hamle…

Millî Eğitim Bakanlığının 81 ilde tüm bürokratlarıyla sahada olduğunu belirten Bakan Mahmut Özer, kendisinin de bu hafta Adıyaman, Kars, İzmir ve Bursa’da eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu, bugün de yetkililerle birlikte Bilecik’te eğitimin kalitesini artırmak için neler yapılabileceğini masaya yatıracaklarını söyledi.

Yeni bir projeyi Bilecik’ten duyurmaktan mutluluk duyduğunu belirten Özer, şunları söyledi: “Yıllardan beri Türkçe okuryazarlığı, matematik okuryazarlığı, fen okuryazarlığı konuşuluyor. Kültür okuryazarlığı hiç konuşulmuyor. Bu çok kritik bir şey. Özellikle Bilecik’e sakladık bu müjdeyi. Çünkü Bilecik, Osmanlı’nın kuruluşunun ilk nüvelerinin başladığı bir ilimiz. Bu topraklara dair kültürün okuryazarlığıyla ilgili çalışmalarımız bitti. İlk çalışmaları inşallah yaz okuluna giden öğrencilerimiz üzerinde genel tespitleri yapacağız ve 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle de öğrencilerimizin bu topraklara dair kültür kodları, değerleri, onların ne olduğunu hem öğrenme hem içselleştirmeyle ilgili yepyeni bir süreci başlatacağız. İnşallah bu da yıllardan beri şikayet edilen bir konunun çözümüne büyük katkı sağlayacak.”

Millî Eğitim Bakanlığı olarak bu yaz döneminde öğrencileri yalnız bırakmamak için dört yaz okulu açtıklarını belirten Bakan Mahmut Özer, Kovid-19 salgını sonrası öğrenme kayıplarını telafi etmek için sürekli yanlarında olmak için çalıştıklarını ifade etti. Bunun için bilim ve sanat merkezlerinde tüm öğrenciler için yaz döneminde bir ay süreyle bilim ve sanat olmak üzere 2 ders açacaklarını söyleyen Bakan Özer, üçüncü yaz okulunun matematik okur yazarlığı ile ilgili, dördüncü yaz okulunun ise yabancı dile ilişkin olduğunu kaydetti.

Bugün itibariyle bir yenilik daha yapıldığını duyuran Özer, “Türkçe okur yazarlığını artırmak, güçlendirmek, Millî Eğitim Bakanlığı olarak birinci ana odağımızı oluşturmakta ve ilk kez dördüncü, yedinci ve on birinci sınıflar seviyesinde dört beceride okuduğunu anlama, işitme, yazma ve konuşma becerilerini de güçlendirecek şekilde yeni metodolojileri sistemine dahil etmeye çalışıyoruz. Bunun için dört beceride on üç bin öğrencinin katıldığı ilk ölçme, değerlendirme çalışmalarını saha taramalarını tamamladık. İnşallah buradan elde edilen veriler ile 2022-2023 eğitim öğretim yılında hem öğretmenlerimizin eğitimiyle ilgili hem de Türkçe öğretimiyle ilgili yeni yaklaşımı dahil edeceğiz.” dedi.

Öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini artırmada önemli katkısı olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesini artırmaya devam ediyor.

Mesleki eğitimin yaşanan paradigma değişimi, geliştirilen projeler ve yapılan yatırımlarla yeniden Türkiye’nin umudu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dönüşümün üretime de doğrudan yansıdığını belirtti.

Mesleki eğitimde kurulan AR-GE merkezleriyle artık inovatif çalışmalar yapıldığını; patent, marka, faydalı model ve tasarım tescilleri alındığını belirten Özer, “Meslek liselerimiz 2022 yılının ilk 5 ayında üretimden elde edilen geliri 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 231 artırarak yaklaşık 560 milyon liraya ulaştı. Bu ürünler, katma değeri olan ürünler… Meslek liselerimiz yerli ve millî üretimimize taze bir soluk katıyor. Artık yurt dışına ihracat da yapıyor bu okullarımız. Gelinen nokta gerçekten çok sevindirici…” diye konuştu.

2022 yılının ilk 5 ayında üretimden en fazla gelir sağlayan ilk 3 ilin sırasıyla Ankara, İstanbul ve Gaziantep olduğunu belirten Özer, “Bu dönemde mesleki ve teknik eğitim okullarımız Ankara’da 54 milyon 230 bin, İstanbul’da 48 milyon 552 bin, Gaziantep’te 45 milyon 327 bin lira gelir elde etti.” dedi.

Okullar bazında yapılan üretim sıralamasında 14 milyon 132 bin lira ile Gaziantep Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci olurken Ankara Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 milyon 203 bin liralık üretimle ikinci, Hatay Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 milyon 624 bin liralık üretimle üçüncü oldu.

Bu okullarda üretim, bilişim teknolojileri, elektrik elektronik teknolojisi, metal teknolojisi, kimya teknolojisi, makine teknolojisi, mobilya ve iç mekân tasarımı, yiyecek içecek hizmetleri alanlarında yapıldı. 2022 yılının ilk 5 ayında Türkiye genelinde üretimden en fazla gelir getiren alanlar sırasıyla yiyecek içecek hizmetleri, mobilya ve iç mekân tasarımı, konaklama ve seyahat hizmetleri, kimya teknolojisi ve bilişim teknolojileri oldu. Bakanlık olarak mesleki eğitimi güçlendirmeye devam edeceklerini ifade eden Özer, sürece emek veren çalışma arkadaşları ve il millî eğitim müdürlerine teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.