enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5021
EURO
34,7759
ALTIN
2.491,03
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Mona Lisa’ya ‘Pastalı’ Saldırı

Mona Lisa’ya ‘Pastalı’ Saldırı
30 Mayıs 2022 14:03
A+
A-

Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen Leonardo da Vinci’nin Mona Lisa eseri, pazar günü bir ziyaretçinin saldırısına uğradı. Tekerlekli sandalyede oturan yaşlı bir kadın kılığına girmiş kişi, pasta fırlatarak tabloyu koruyan cam tabakayı kremaya buladı. İddiaya göre saldırı iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen Mona Lisa tablosuna bir kişi ‘pasta’ ile saldırdı. Müzeye peruk ve tekerlekli sandalye kullanarak yaşlı bir kadın kılığında girdiği belirtilen kişi, cam bir çerçevenin içinde muhafaza edilen tabloya pasta fırlattı.

Tablonun görüntüleri sosyal medyada pazar günü viral oldu. Olaya tanık olanların bildirdiğine göre La Gioconda adıyla da bilinen tabloya yaklaşan kişi aniden tekerlekli sandalyeden kalkarak saldırısını gerçekleştirdi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; güvenlik görevlileri söz konusu kişiyi salondan çıkarırken müzedeki diğer ziyaretçiler tablonun fotoğrafını çekmek için birbirleriyle yarıştı.

İddiaya göre saldırı iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Söz konusu kişinin salondan çıkarılırken, “Gezegeni yok etmeye çalışanlar var. Dünya’yı düşünün” diye bağırdığı belirtildi.

Leonardo da Vinci’nin 1503 ve 1519 yılları arasında ürettiği ve sanat tarihinin en önemli eserlerinden biri olan Mona Lisa, cam bariyer sayesinde herhangi bir zarar görmedi. Bahsi geçen kişinin salondan çıkarılması ve tablonun hızla temizlenmesi sayesinde olay daha fazla büyümedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.