enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Nisan Ayında Bizi Bekleyen Festivaller

Nisan Ayında Bizi Bekleyen Festivaller
2 Nisan 2021 08:29
A+
A-

Baharın ilk ayında dünyamızda ilginç festivaller yapılıyor

Küresel salgın, ne kadar izin verir bu renkli ve birbirinden ilginç festivallere bilinmez ama yine de umut etmekte her zaman fayda var.

San Diego Tango Festivali ( ABD )

Her yıl 3 Nisan’da Amerika Birleşik Devletleri’nin San Diego şehrinde baharın gelişini kutlamak için tango festivali düzenleniyor. 4 gün festivalde hızlı dans dersleri veriliyor ve son gün yarışmalar düzenleniyor. Dans yarışmalarını izleyenlere ise kırmızı şarap dağıtılıyor. San Diego Tango Festivali tangoyu daha çok kişiye tanıtmak ve tangonun gelenekselliğini korumak amacıyla düzenleniyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin güney eyaletlerinde yaşayan Latin toplulukları da bu festivale önem veriyor.

Tanrı Murugan Festivali ( Hindistan )

Hindistan’da Tamil Hindularının her yıl Nisan ayının ilk haftasında kutladıkları Tanrı Murugan Festivali’nde; iki yanaktan geçirilen şiş, Murugan’a bağlılığı simgeliyor. Kancalar yardımıyla vücutlara geçirilen meyveler ise Murugan’a sunuluyor. Tamil Hindularının kutsal festivallerinden biri olan Tanrı Murugan Festivali’nin dayanıklılığı ve gücü artırdığına inanılıyor.

Merrie Monarch Festivali ( Hawai )

Hawaii denilince ilk olarak akla püsküllü çiçekler, dans eden kızlar ve egzotik adalar gelir. Bütün bu güzelliklerin hepsini Merrie Monarch Festivali’nde bulabilirsiniz. Her yıl Paskalya Bayramı’ndan sonraki hafta başlayan festivalde yedi gün boyunca el sanatları fuarı, dans yarışmaları ve geçit törenleri yapılıyor. Festivalin amacı Hawaii kültürünü korumak ve tanıtmak. Merrie Monarch Festivali sayesinde Hawaii’nin doğal güzelliklerinin dışında kültürel güzelliklerini de görme şansınız oluyor.

 

Songkran Su Festivali ( Tayland )

Taylandlılar 14 Nisan geldiğinde ellerine su tabancaları, kovalar, hatta hortumlar alarak dev bir su savaşı başlatıyor. İnsanlar ferahlamak için birbirlerine su döküyor ve bu büyük bir saygı anlamı taşıyor. Songkran, Tayland dışında Laos, Myanmar ve Kamboçya’da kutlanıyor. Ayrıca bu festivali tropik atmosferi olan Samui Adası’nda kutlamanın verdiği haz tartışılmaz

Teksas Kum Festivali ( ABD )

Teksas’ın Port Aransas şehrinde her yıl 26 – 28 Nisan arasında düzenlenen Kum Festivali’nde, sanatçılar şehrin kumsalına akın edip kumdan etkileyici heykeller yapıyorlar. Yapılan heykeller uzun süre bozulmadan kalabiliyor. Heykellerin uzun süre bozulmadan durmaları şehrin turizmine de oldukça katkı sağlıyor.

Beltane Ateş Festivali ( İskoçya )

Ateş Festivali, her yıl 30 Nisan’da İskoçya’nın Edinburg şehrinde düzenleniyor. Kelt topluluklarından Druid’lerin geleneklerinin bir uzantısı sayılabilecek festivalin amacı, doğadaki canlanmayı ateşle tasvir ederek baharın gelişini kutlamak. Baharın başlangıcını müjdeleyen Beltane Ateş Festivali’nde Kelt kostümleri giymiş ve Kelt efsanelerindeki yaratıkları canlandıran katılımcılar, dansçılar ve davulcular ateş gösterileri yaparak geçit töreni düzenliyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.