enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

NUSRET’E MAHKEMEDEN KÖTÜ HABER!

NUSRET’E MAHKEMEDEN KÖTÜ HABER!
18 Ekim 2021 15:55
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra’da açtığı yeni restoranındaki yüksek fiyatlar nedeniyle eleştirilen ünlü işletmeci Nusret Gökçe’ye mahkemeden kötü haber geldi. Gökçe’nin eski çalışanları tarafından açılan davayı kaybettiği bildirildi.

İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre; Eski çalışanları, Nusret’i bahşişlerine el koymakla suçladı. Bu duruma itiraz ettiklerinde ise kovuldular. Çalışanların açtığı tazminat davası sonucu Nusret’in, 230 bin dolar (2 milyon 136 bin TL) ödemeye mahkum edildiği bildirildi.

İddialara göre; Nusret, toplanan bahşiş miktarını çalışanlarına açıklamazken, bu paraları da kendi alıyordu.

İKİ YIL ÖNCE DE 237 BİN DOLAR TAZMİNAT ÖDEDİ

Nusret Gökçe, New York’taki mekanında çalışan garsonlarıyla da mahkemelik olmuştu.

Süleyman Küçür, Onur Usluca, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkuş ‘Bahşişlerimize el koydu, bize mobbing uyguladı, sonra da haksız yere işten çıkardı’ iddiasıyla Nusret Gökçe’ye dava açmıştı.

Mahkeme o dönem Nusret’e 237 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti.

Nusret’in eski çalışanları ABD basınına verdiği röportajda şunları söylemişti:

Nusret, New York’taki şubesinden günde 130 bin dolar ciro yapıyor. Bize maaş ve bahşişler olmak üzere haftalık 2 bin dolar ödüyordu. Ama bunun ne kadarının bahşiş olduğunu gizliyordu. Sorduğumuzda cevap vermiyordu. Nusret bize diktatör gibi davranıyordu. Bize ‘Benim adım Nusret, ben ne dersem o olur’ diye bağırıyordu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.