enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

O Ülkede iPhone Satışı Yasaklandı

O Ülkede iPhone Satışı Yasaklandı
15 Temmuz 2022 14:06
A+
A-

Uzun yıllardır aralarında 5G’ye ilişkin bir patent ortaklığı bulunan Ericsson ve Apple’ın arası bozuldu. Ericson’un Apple’a açtığı ‘patent ihlali’ davası sonrası, o ülkede Apple ürünlerinin fişi çekildi.

Akıllı telefon satışlarında zirvede olan Apple’ın yeni bir patent ihlali davası sonuçlandı. Ericsson tarafından açılan dava sonrasında, 5G iPhone ve iPad’lerin Kolombiya’da satılması yasaklandı.

Apple’ın Güney Amerika ülkesine ithalat yapması da kısıtlandı.

ERİCSSON PATENTİNİ İHLAL EDİNCE OLANLAR OLDU

ShiftDelete’in haberine göre; Ericsson ile yaşadığı yeni bir patent krizi, Apple’ın başını yakacak gibi duruyor. Kolombiya’da devam eden patent davasında, Apple’ın 5G iPhone ve iPad modellerinin patent ihalinde bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine 5G destekli Apple ürünlerinin satışı yasaklandı.

Foss Patents tarafından hazırlanan rapora göre, Ericsson ve Apple arasında uzun yıllardır 5G’ye ilişkin bir patent ortaklığı bulunuyor. Fakat Apple’ın bir süredir iPhone patentlerinin lisans haklarını yenilemediği, ancak buna rağmen kullanmaya devam ettiği iddia edildi. Bunun üzerine Ericsson 5G patentleriyle ilgili yeni bir dava açtı.

YASAK, DİĞER ÜLKELERE YAYILACAK MI?

Kolombiya’da görülen davaya itiraz eden Apple avukatları, halihazırda ülkede 5G ağlarının olmadığını dile getirdi. Apple’ın, Kolombiya’da 4G destekli iPhone ve iPad satışına devam etmesi gerektiği istendi. Yine de bu itiraz, ülkeye iPhone ithalatının yapılmasını engellemeye yetmedi.

Patent ihlali yüzünden bir ülkede satış yapamamak Apple’ı etkileyecek olsa da, Kolombiya pazarında büyük bir oyuncu olmadığını belirtmek gerekiyor. Ayrıca Ericsson’un başlattığı bu itirazın, diğer ülkelere yayılıp yayılmayacağı şimdilik belirsiz.

Aslında bu, Apple ve Ericsson arasındaki ilk patent anlaşmazlığı değil. Daha önce de ABD ve Avrupa’daki iPhone/iPad modellerinin 4G patentlerine inceleme başlatılmıştı. İddiaya göre Apple, kullandığı 4G modemler için Ericsson’a ödeme yapmak zorundaydı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.