enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Öğrencilere 8.500 TL’ye Varan Destek Ödemesi Yapılacak!

Öğrencilere 8.500 TL’ye Varan Destek Ödemesi Yapılacak!
26 Ocak 2023 11:46
A+
A-

8.500 TL’ye varan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin ve istenen şartları taşıyanların hesaplarına yatacak. Konunun detayları belli oldu. Destek programına başvuru yapmak isteyenler, ikamet ettikleri ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden başvurularını tamamlayacak.

Okulların kapanmasının ardından sömestr tatiline giren öğrencilere müjdeli haber geldi. Başarılı öğrencilere emeklerini takdir etmek için destek ödemesi yapılacak. Başarı teşvik programı adı altında yapılacak bu yardım ile farklı tutarlarda miktarlar, başvurusu olumlu değerlendirilen öğrencilerin hesaplarına yatacak.

8.500 TL ÖDEME YAPILACAK!

İlkokul, lise, ortaokul, yükseköğretim öğrencilerine ‘Başarı Teşvik Programı’ ile farklı tutarlarda ödemeler yapılacak.

Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelere mensup devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60’ı yani 5.100 TL ödeme yapılacak. Yükseköğretim öğrencilerine ise net asgari ücret yani 8.500 TL ödeme yapılacak.

Ayrıca üniversitelerin dört yıllık örgün eğitim yapan kurumlarını kazanan öğrencilere de aylık 100 TL destek ödemesi yapılacak.

KARNEYİ GETİRENE 5.104 TL VERİLECEK!

Başarılı öğrencilere karne hediyesi olarak nakit ödeme yapılacak. Ödemeden faydalanacak öğrencilerin devlet okulunda okuması, yardıma ihtiyacı olması ve derece yapması gerekiyor. Bu koşulları sağlayan öğrencilere 5 bin 104 TL ödeme yapılacak.

TEŞVİK PAKETİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başarı teşvik paketi her sene iki kez verilecek. Ödemeler ilk dönem sonunda ve yaz tatilinde yapılacak. İkinci dönem için yapılacak başarı teşvik başvuruları önümüzdeki hafta başlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.