enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,1704
EURO
47,0707
ALTIN
4.336,96
BIST
10.358,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Açık
32°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
34°C

Prof. Dr. Naci Görür Deprem Riski Olan İlleri Tek Tek Saydı

Prof. Dr. Naci Görür Deprem Riski Olan İlleri Tek Tek Saydı
9 Şubat 2023 12:06
A+
A-

Deprem uzmanlarından Kahramanmaraş depremi sonrası uyarılar gelmeye devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı son açıklamada bu kez ‘endişe ediyoruz’ diyerek risk altında olan illeri tek tek saydı. Görür, “Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler 6 ve üstü diye düşünülebilir” dedi.

Kahramanmaraş’ta olan ve bölgeyi adeta enkaz yığını haline getiren depremlerin ardından uzmanlar da uyarılarına devam ediyor. Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerin ardından bu kez de tv100 yayınına bağlanan Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski olan illeri açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde binlerce can kaybına yol açan deprem tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Pınar Işık Ardor’un sunumuyla ekrana gelen tv100 deprem özel yayınına konuk olan Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür fay hatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Görür “Maraş civarında olan bu depremler ve fayların stresi göz önüne alındığında Adana havzası ve İskenderun yöresi dikkatle ele alınmasını öneririm. Bunun dışında Marmara Denizi’nin güneyi, Çanakkale, ve Bursa’nın dikkatli olması gerektiğini uyarıyoruz. Keza İzmir yarımadası ve çevresi… Akdeniz kıyılarımızda Antalya, Muğla bölgesindeki kıyı kesimleri dikkatli olmalı. Kuzey Anadolu Fayı üzerinde Erzincan, Bingöl, Karlıova arasında büyük bir deprem bölge bekliyoruz. Endişe ettiğimiz bir saha. Jeolojik verilere göre Hakkari’de sıkıntı olabilir. Bizim dile getirdiğimiz büyük depremler 6 ve üstü diye düşünülebilir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.