Nurgül Yeşilçay, 14. Uluslararası Taşkent Film Festivali’nde yaşanan kriz hakkında konuştu.
Festivalde Türk sineması için özel bir gece organize edilmiş, usta oyuncu Serdar Gökhan, etkinliğe katılan Burak Özçivit ve Nurgül Yeşilçay’ın kendileriyle aynı sahneye çıkmak istemediklerini öne sürmüştü:
“12 oyuncuyu sahneye davet ettiler. İki boş sandalyeye o iki arkadaşın oturması lazım. Yanımıza oturma tenezzülünde bulunmadılar. Kulisten ‘Ben gelmem, ben çıkmam’ diye sesler duyduk.”
Serdar Gökhan, Burak Özçivit’e sert çıkmıştı: “Kulağımın kılı kadar üzerimde etkisi yok. Önce oyunculuk öğrensin.”
Önceki gün “Amadeus” oyununun prömiyerinde görüntülenen Nurgül Yeşilçay, durumun yansıtıldığı gibi olmadığını, organizasyonda aksaklık yaşandığını söyledi:
“Organizasyon sıkıntısı oldu. Her zaman olabilecek şeyler. Serdar Bey’i kim üzdüyse karşısında beni bulur. Öyle bir şey olabilir mi, o bizim baş tacımız!”