enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

TikTok Biyometrik verileri toplayacak

TikTok Biyometrik verileri toplayacak
6 Haziran 2021 08:44
A+
A-

TikTok, gizlilik politikasında yaptığı son güncelleme ile kullanıcıların biyometrik verilerinin toplanabilmesinin önünü açtı.

Dünyanın en popüler ve bir o kadar da eleştirilen sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, kullanıcı verilerini izinsiz toplamasıyla şimdiye kadar oldukça eleştirilmişti.

Çin merkezli platform, yine çok konuşulacak bir karara imza attı ve gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gitti.

BİYOMETRİK VERİLERİ TOPLAYACAK

Şirketin yeni yayınladığı gizlilik politikasına göre TikTok’un sahibi olan ByteDance, kullanıcıların biyometrik verilerini (yüz tanıma veya parmak izi) de toplayabilecek.

TikTok’un son güncellenen gizlilik politikasında “Ses ve Görüntü Bilgileri” adı altında yer alan bilgilere göre, otomatik olarak toplanacak bu veriler, reklam önerileri ve doğrulama bilgileri gibi bazı alanlarda kullanılacak.

TikTok, biyometrik verilerin toplanmasını içeren yeni gizlilik politikasını şu an için yalnızca ABD’de yayınlamış durumda. Ancak önümüzdeki süreçte bu durum, tüm ülkeleri kapsayabilir.

Açıklama yapan bir TikTok sözcüsü, tüm verilerin ABD yasalarına uygun olarak toplandığını ve kullanıcılardan izin alacaklarını söylüyor.

Topladığı verileri Çin hükümeti ile paylaştığı iddia edilen TikTok’un dünya genelinde 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.