enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3151
EURO
35,1407
ALTIN
2.294,85
BIST
9.069,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yeni Yıl Öncesi Flaş Korona Kararları!

Yeni Yıl Öncesi Flaş Korona Kararları!
29 Aralık 2021 11:25
A+
A-

Kovid-19’un Omicron varyantına karşı Avrupa’da yeni ve sert önlemler bir bir açıklanmaya başlandı. Son olarak Fransa’da pandeminin ilk dönemlerini anımsatan sert tedbirler duyuruldu.

Kovid-19’un Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla yeniden hız kazanan pandemi, Avrupa’da yeni ve sert önlemler alınmasına neden oluyor. Avrupa’da birçok ülkede yeni vaka sayılarında rekorlar gelmeye başlarken, Fransa Omicron varyantına karşı yeni önlemleri hayata geçirme kararı aldı.

Ülkede 3 Ocak itibarıyla mümkün olan işlerde uzaktan çalışma zorunlu olacak. Ayrıca kapalı alan etkinlikleri 2 bin kişiyle sınırlandırılacak. Dış mekanlardaki buluşmalar da 5 bin kişiyle sınırlandırılacak. Gece kulüpleri ikinci bir karara dek kapalı tutulacak, kafe ve barlarda ise yalnızca masalara servis sunuculacak.

KOVİD SERTİFİKASI

Ayrıca Kovid sertifikası da yakında meclise geliyor. Kamusal alanlara girişte tam aşılı olmayı da kanıtlama zorunluluğu, 15 Ocak’ta parlamento gündemine gelecek. Yasa tasarısı kabul edilirse bu tarihten itibaren Kovid sertifikası da zorunlu olacak.

Başbakan Jean Castex, yeni önlemleri anlattığı basın toplantısında pandeminin “sonu olmayan bir film gibi hissettirdiğini” söyledi. Fransa’da Cumartesi günü koronavirüs vaka sayısı 100 bini geçti. Bu, pandeminin başlangıcından bu yana ülkede kaydedilen en yüksek vaka sayısı oldu.

FFP-2 MASKE DÖNEMİ

Avrupa’nın diğer ülkelerinde de yeni önlemler duyuruldu. Almanya’da birçok eyalette spor salonları, yüzme havuzları, gece kulüpleri ve sinemalar yeniden kapatılacak. İnsanların bir araya gelmesi ise aşı olmaları şartıyla en fazla 10 kişiyle sınırlandırılacak. Futbol maçları gibi büyük çaplı etkinlikler de seyircisiz düzenlenecek.

Yunanistan’da da 3 Ocak’tan itibaren bar ve restoranlara saat 12’ye kadar mekanı kapatma zorunluluğu getirilecek. Masalar ise altı müşteriyle sınırlı olacak. Kamusal alanda maske takma zorunluluğu da genişletilirken marketlerde ve toplu taşıma araçlarında FFP-2 denilen yüksek korumalı maskelerinden takılması gerekecek.

MAĞAZALARI KAPATTI

Omicron’un etkisi ABD’de de hissediliyor. ABD Başkanı Joe Biden, hızlı bir vaka artışına karşı hazırlıklı olduklarını belirterek “Hazırlıklıyız ve insanların hayatını kurtarmak için neyin gerekli olduğunu biliyoruz” dedi. ABD’li teknoloji şirketi Apple ise artan Kovid vakaları nedeniyle New York’taki mağazalarını kapatma kararı aldı. Ülkede uçuşlarda yaşanan sıkıntılar da devam ediyor.

Öte yandan salgın hızlanırken dün ABD’de semptom göstermeyen Kovid hastalarının karantina sürelerinin kısaltılması kararı alındı. Karantina süresi 10 günden 5 güne düşürülürken, devam eden 5 günde maske takılması gerektiği açıklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.