enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
19,0638
EURO
20,5378
ALTIN
1.211,39
BIST
5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
11°C
Salı Az Bulutlu
9°C

Son Dakika: Bartın’da Maden Ocağındaki Patlamada Son Durum!

Son Dakika: Bartın’da Maden Ocağındaki Patlamada Son Durum!
15 Ekim 2022 09:56
A+
A-

Son dakika haberine göre dün akşam (cuma) saat 18.15’te Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında patlama meydana geldi. Sebebi ile ilgili çalışmaların sürdüğü patlama bölgesinde kurtarma çalışmaları anında başladı. Çevre illerden de ekipler takviye için maden ocağına giderken acı haberler de peş peşe geldi. Sağlık Bakanı Koca, hayatını kaybeden işçilerin sayısının 28’e yükseldiğini duyurdu. Bakan Dönmez ise patlamaya ilişkin, “İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde” dedi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde dün akşam saat 18.15 sıralarında, yer altında patlama meydana geldi. Göçük altında onlarca işçinin kaldığı ifade edilen patlama sonrası arama kurtarma çalışmaları başladı. Zonguldak, Kütahya ve Sakarya gibi çevre illerden ekiplerin de sevk edildiği bölgeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de ulaştı. Arama kurtarma çalışmaların başlaması sonrası acı haberler de gelirken çok sayıda işçi de yaralı kurtarıldı. Öte yandan 15 madencinin enkaz altında olduğu ve çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İSTANBUL’A SEVK EDİLEN YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Bartın’dan uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine getirilen 1 yaralının Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezinde, 5 yaralının ise Yanık Merkezinde durumları değerlendirilip, tedavilerine başlandı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan yaralıların durumu hakkında bilgi verdi.

BAKAN KOCA: KAYIPLARIMIZIN SAYISI 28’E ULAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında “Bartın’daki patlama sebebiyle can kayıplarımızın sayısı 28’e ulaştı. İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere 11 hastamız için gereken her şey yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, yaralı 6 madencinin, uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildiğini duyurdu.

BAKAN SOYLU: 15 MADENCİ KURTARILMAYI BEKLİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin “110 vardiya çalışanımızdan 26 madenci kardeşimiz şehit oldu.” dedi.

Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlama sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Maden ocağındaki patlamanın dün akşam saat 18.15 sıralarında meydana geldiğini anımsatan Soylu, patlamanın ardından vali başta olmak üzere, üst düzey yöneticilerin bölgeye geldiklerini ifade etti.

Ülkeye, Bartın’a ve madencilere geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ileten Soylu, patlamanın yaşandığı anı da kapsayan vardiyada 110 madencinin çalıştığını, kritik noktada ise 49 madencinin bulunduğu bilgisini daha önce paylaştıklarını dile getirdi.

Soylu, açıklamasına şöyle devam etti:

“110 vardiya çalışanımızdan 26 madenci kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. 6’sı Sağlık Bakanlığının ambulans uçaklarıyla İstanbul’da Şehir Hastanesine götürüldü ve yaralı bir şekilde orada tedavi görüyor. 3’ü Bartın Devlet Hastanesi, 2’si de özel hastanede olmak üzere 5’i Bartın’da tedavi görüyor. Bu 11 kardeşimizin hayati durumlarıyla ilgili herhangi bir risk olmadığını sağlık birimlerimiz, sağlık müdürümüz, başhekimlerimiz bize ilettiler. Biz de hastaneye gittiğimizde bu değerlendirmeleri kendilerinden aldık. Bu patlamadan hemen sonra sağ çıkan ve kurtarılan toplam 58 madencimiz, şu anda aşağıda olduğunu değerlendirdiğimiz ve arama kurtarma çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan 15 madencimiz var.”

HAYATINI KAYBEDEN MADENCİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Olayın hemen ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, UMKE, AFAD ve diğer tüm ekiplerin arama kurtarma çalışmalarına başladığını belirten Soylu, vefat eden madencilerin, Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabri Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Güldal Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya ve Rıdvan Acet olduğu bilgisini paylaştı.

Şehit madencilere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Soylu, maden ocağında kurtarılmayı bekleyen madencilerin ailelerine de sabır temennisinde bulundu.

Arama çalışmalarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sağlık bakan yardımcısı, grup başkan vekili, MHP genel başkan yardımcısı ve vali ile nezaret ettiklerini kaydeden Soylu, olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek Allah’tan bir daha bu tip olaylara karşı karşıya bırakmamasını diledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.